Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaGenel2021 Ford Mustang Mach-E Tanıtıldı! Elektrikli Ford Mustang İncelemesi

2021 Ford Mustang Mach-E Tanıtıldı! Elektrikli Ford Mustang İncelemesi

Amerikan spor otomobillerini sevenlerden misiniz? Özellikle de Ford Mustang’ı… O artık elektriklendi desek; hey! bayılmadınız değil mi? Ford, efsanevi spor otomobili Mustang’in full elektrikli versiyonu olan Mustang Mach-E’yi sergiledi.

Spor bir SUV olarak tasarlanan araç şimdiden Mustang ruhuna aykırı olması iddiasıyla modelin hayranlarını ikiye bölmüş. Aracın ön bölümü, kaslı ön kaputu, ızgara görünümlü altıgen paneli, ince LED farları ile sportif bir görünüme sahip. Aracı yandan incelediğimizde coupe benzeri görünüm hemen fark ediliyor. Klasik kapı kollarına sahip olmayan Mach-E, bunun yerine B ve C sütunlarına konumlandırılmış butonlara sahip. Bu kullanım sayesinde aracın hava direncinin düştüğü iddia ediliyor.

Aracın jantları da tamamen kendisine özgü olarak tasarlanmış. Donanım paketine göre 18, 19 veya 20 inç boyutunda alınabiliyorlar. Arkada stoplar güncel Mustang gibi. Kalan ise bambaşka ve hatta bizce biraz itici. Dik inen bagaj kapağı sportif görünmekten çok uzak. Bagaj kapağı üzerindeki ikonik at figürü şeklindeki Mustang sembolü, aracın hangi aileye ait olduğunu gösteriyor. Mach-E’nin iç mekanı da yepyeni. İç mekanda gerçek hayvan derisi yerine sentetik deri kullanılmış.

Ford Mustang Mach-E inceleme

Konsolun şekli de ilk Mustang’e bir gönderme niteliğinde tasarlanmış.

İç mekanda tablet şeklinde 15.5 inç’lik büyük bir multimedya ekranı konsolu kaplıyor. Ekrandaki tüm kontroller dokunarak yapılıyor. Bu büyük ekran, Mach-E’nin tüm donanımları için standart olacak. 10.2 inç’lik dijital göstergeler, tamamen yeni direksiyon simidi, Ford’un en yeni Sync bilgi eğlence sistemi ve Co-Pilot 360 2.0 adlı güvenlik sistemi paketi de yine tüm donanımlarda standart olacak. Mach-E’nin 821 litrelik bir bagaj hacmi sunduğunu görüyoruz. Ön kısımda standart otomobiller gibi bir içten yanmalı motorun bulunmayışı bu kısımda ufak bir bagaj alanı sağlıyor. Buradaki hacim ise 136 litre.

Ford Mustang Mach-E inceleme
Ford Mustang Mach-E inceleme

Öndeki bu bagaj kısmının yıkanabilir malzemeden üretilmiş olması ve bir gider deliğine sahip olması da Ford Puma’daki yapıyı andırıyor. Ford ayrıca Mach-E’nin baş mesafesi ve diz mesafesi gibi konularda da birçok rakibine göre daha iyi olduğunu iddia ediyor.

Aracın en güçlü versiyonu, Mach-E GT Performance ismini alacak.

Bu versiyon 466 beygir güce ve 830 Nm torka sahip. Araç 0-100 hızlanmasını 3.5 saniyede tamamlıyor. Bu versiyon ne yazık ki ancak 2021 yılında pazarda olacak.

En güçsüz Mach-E ise 260 beygir güce, 565 Nm torka sahip olacak. Diğer seçenekse 286 beygir güç ve 415 Nm tork sunacak. Son seçenekse 337 beygir güce ve 565 Nm torka sahip olacak. Ford Mustang Mach-E, 2 adet lityum-iyon batarya paketi seçeneği ile satılacak.

Ford Mustang Mach-E inceleme

Bunlar “standart menzil” ve “uzatılmış menzil” şeklinde ayrılıyor. Standart menzilli versiyonda 75.7 kilowatsaatlik bir batarya bulunuyor. Bu batarya, enerjisini arkada yer alan motora gönderiyor. Uzatılmış menzilli versiyonda ise 98.8 kilowatsaatlik bataryalar bulunuyor. Bu seçenek ise enerjisini hem önde hem arkada yer alan 2 adet motora birden gönderiyor. Ford’un açıklamasına göre Mustang Mach-E, uzatılmış menzilli versiyonuyla ve arkadan itiş sistemi kombinasyonuyla 480 km’lik bir menzil sağlıyor.

4×4 versiyondaysa menzil 430 km’ye geriliyor. Aracın şarj süresine gelirsek… 150 kilowatlık DC hızlı şarj sistemiyle sadece 10 dakikada 75 km menzil elde edilebilen Mach-E, diğer tüm elektrikli otomobiller gibi evlerde de şarj edilebilme imkanına sahip. Mustang Mach-E’nin Premium ve First Edition adlı ilk versiyonları 2020’de satışa sunulacak. Mach-E’nin fiyat aralığı ise ABD’de 40.000$ ile 65.000$ aralığında olacak.

Eğer makalemizi beğendiyseniz, düşüncelerinizi bize yorum olarak aşağıdaki bölümde bırakabilirsiniz.

Ayrıca bizi;

FacebookİnstagramTwitter ve Youtube 

üzerinden takip edebilirsiniz.

İbrahim Arslan
İbrahim Arslan
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments

Abdurrahim Yalçın on Otomatik Şanzıman Geç Vites Atma