Ana Sayfa Arıza Araç ısınınca çekişten düşüyor sebepleri nelerdir?

Araç ısınınca çekişten düşüyor sebepleri nelerdir?

0

Merhaba değerli okuyucularımız, araç ısınınca çekişten düşüyor ise sorunu nerede aramalıyız, arabamızın için neler yapmalıyız bunlara değineceğiz.

Size bu konuda net cevaplar vereceğim. Aslında direk arızayı bulacaksınız, ama arızayı bulmak dan ziyade, çekiş düşüklüğünü nasıl yaşadığınızı anlamaya çalışalım. Her araç içinde aynı olmayacağı için, genel olarak ele alacağız. Karbüratörlü ve Enjeksiyonlu 4 zamanlı içten yanmalı motorlara sahip olan kişiler, yazımıza devam edebilirler. Otomatik ve manuel şanzımanla ilgilide olabilir motorla ilgilide, bunları teker teker çözmeye çalışacağız. Servislerde sizin bizim gibi insanlar parça değiştire, değiştire sorunu bulmaya çalışıyorlar, kimse soruna direk erişemiyor. Nasılsa müşterinin parası çok!

Araba rampada gitmiyor Araba yokuşta çekişten düşüyor peki ama neden?

Aracınız otomatik vites mi yoksa manuel bir şanzıman mı?

Eğer Otomatik Şanzıman, bir araca sahip iseniz, aracınızın hemen otomatik şanzıman yağ seviyesini kontrol edin. Eğer yağ seviyenizde bir gariplik yok ise, yağ çubuğunu koklayın yanık yağ kokusu geliyor mu? Eğer yanık yağ kokusu almıyor iseniz, siz sorun için motor kısmına geçebilirsiniz. O konuda da açıklayıcı olmaya çalışacağım.

Eğer yanık kokusu alıyor iseniz otomatik şanzıman balataları yanmış olabilir. Bunun için yapabileceğiniz şey ise şanzımanı indirmek ve tamir takımı alarak balataları değiştirmek olacaktır. Otomatik araba çekişten düştü artık gitmiyor diye bir çok soru geliyor. Genelde şanzıman yağının uzun süre değişmemesinden kaynaklanmaktadır.

Eğer Manuel Şanzıman, bir araca sahip iseniz, baskı balata vardır motor ile şanzıman arasında, bu baskı balata bitmiş olabilir. O balatanın amacı motor ve şanzıman uyumunu sağlamak birbirine bağlayıp ayırmak. Siz en son ne zaman baskı balata değiştirdiğinizi hatırlıyor musunuz? Eğer uzun bir süre olduysa zamanı gelmiştir. Genelde 1.5 2 sene gibi ömürleri oluyor kullanıma göre bu 1 seneden daha az bile olabilir. Eğer tam emin değilseniz, yokuş da devir yükselip mi gitmiyor? yoksa devirdemi yükselmiyor? Eğer devir yükselmesine rahmen araba boşta gibi tepki veriyorsa baskı balata. Eğer devirde, zor yükseliyor ise motor kısmına geçiniz.

Motor Kısmında Ne Gibi Arızalar Olur – Araç ısınınca çekişten düşüyor motordan mıdır ?

Nasıl az önce otomatik ve manuel şanzıman diye ikiye ayırdık ise, burada da yine bir ayrım yapacağız. Öncelikle arabanız eski model bir karbüratörlü mü yoksa enjeksiyonlumu ? Eğer bilmiyor iseniz hemen googlede aracınızı bir araştırın, sonra yazımıza geri dönün. Çünkü çok yaklaştık arızayı bulmaya.

Karbüratörlü bir araca sahipseniz, genelde LPG oluyor yakıt ayarı bozulmuş olabilir. Bunun içinde araba ısınınca egzoz den garip dumanlar atıyor mu ona bakmalısınız. Sorun sadece benzinde ise karbüratör diyaframı değişmesi gerekmektedir. Genelde bu yüzden Benzinli araç ısınınca çekişten düşüyor.

Enjeksiyonlu bir araca sahip iseniz, öncelikle aracınız yakıtı düzgün yakıyor mu bezin pompası az basınç mı veriyor bunlara bakmamız lazım. Sizin yapmanız gereken çok basit, herhangi bir göstergede motor arıza ışığı yok ise aracın egzoz sisteminden çıkan dumana bakın yakıt ve hava karışımı bozuk ise beyaz duman atar sıcak iken ve bundan dolayı araç ısınınca çekişten düşüyor. Ama siz bunlarda da sorun olmadığını düşünüyorsanız son adıma geçelim. Dizel araba yokuşta Neden çekmez diye soran ziyaretçilerimiz bunlara dikkat etsinler.

Aracınızın Subap Ayarı Bozulmuş Olabilir

Genelde bazı araçlarda, subap ayarı olmaz. Ama üreticiler yeni nesil otomobillerde bile subap ayarı yapılacak şekilde motoru dizayn ederler. Subap ayarı subapların ne kadar açılacağını ve kapanacağını ayarlar. Bu ayarı yapan iticiler, motor soğuk ve sıcak iken farklı değerlerde açılırlar. Bu subap ayarı her araba için özel bir değer ile, sentil çakısı ile yapılır. Yapılması zor değildir, 50 80 TL arasında bir ücret karşılığında otomobil tamirhanelerinden destek alabilirsiniz. Subap ayarı bozuk olduğu için ısınınca arabanız çekmez, Zaten LPG kullanan araçların çoğu subap ayarını mahveder.

Genelde bazı araçlarda ateşleme modülü, ateşleme bobini buji ve buji kabloları da bu sorunu çıkarmakta eğer bakımlarını yaptırmadıysanız aracınızı bakımdan geçirebilirsiniz.

Evet Bu Bahsettiklerim Yüzünden Araç Isınınca Çekişten Düşüyor

Burada size subap ayarını gerçekten anlatmak isterim. Ancak her araçta farklı olmakta. Ölçüleri ve piston sıralamaları farklı. Dizel olsun Bezinli olsun subap ayarı her zaman gerekli. Düşüncelerinizi ve görüşlerinizi, aklınıza takılanları yorum atın efendim ben size yardımcı olacağım.

Eğer makalemizi beğendiyseniz, düşüncelerinizi bize yorum olarak aşağıdaki bölümde bırakabilirsiniz.

Ayrıca bizi;

FacebookİnstagramTwitter ve Youtube 

üzerinden takip edebilirsiniz.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version