Ana Sayfa Motor Araçlarda Turbo Ne Zaman Devreye Girer

Araçlarda Turbo Ne Zaman Devreye Girer

0

Bu Makalede Turbo ile ilgili, internette bulduğumuz, forumlarda gördüğümüz, hurafeleri sizlerle paylaşıp doğrularını anlatacağız. Araçlarda Turbo Ne Zaman Devreye Girer Böylece Bilgilenmiş Olacaksınız.

1 – Turbo 1500-2000 devre gelmeden, devreye girmez hürafesi. Araçlarda Turbo Ne Zaman Devreye Girer?

Bu yanlıştır arkadaşlar, Turbo her zaman çalışır. Siz kontağı çevirdikten itibaren, egzoz gazı üretildiği andan sonra, direkt çalışmaya başlar. Türbini döner, sadece siz gaza basıp belli bir devre getirene kadar, yani egzoz gazı düzgünce üretilene kadar tam basıncına ulaşamaz. Motor rölanti de bile çalışırken az miktarda olsa her zaman basınç üretecektir.

2 – Turbolar Çabuk Bozulur hürafesi – Araba turbosu Neden Bozulur

Tamamen yanlış bir bilgidir. Sadece bakım gerektirir, normalinde motorlar 6000-7000 devir bandında çevirirken, Turbolar çok daha yüksek devirlere çıkabiliyor 200 bin 300 bin devir çevirebiliyor Turbo panalleri. Bu yüzden bakıma onların da ihtiyacı var, burada en önemli şey turbonun yağlanması. Araba turbosu Neden Bozulur diye sık sık sorular geliyor.

Turbo motorun yağını kullandığı için siz arabanıza iyi bakmıyor sanız yağ ve diğer bakımları zamanında yapmıyorsanız turbonuzda daha hızlı bir şekilde aşınacaktır. Aynı şekilde çoğu turboda soğutma suyu olarak motor suyu kullanılır. Bunun da zamanında değiştirmediğiniz ya da eskittiğiniz zaman, Turbo iyi soğuyamıyacaktır ve bazı hatalar oluşmaya başlayacaktır. Yani bu tamamen doğru bakımı yapmakla alakalı bir konu.

3 – Turbonun Az Yaktığı Hurafesi

Doğru olan şey Turbo daha verimlidir. Evet turbolu motorlar, daha verimli çalışır. Ama aslında az yakmasını sağlayacak şey, hacimde küçülmeye gitmektir. Yani daha küçük hacimli bir motor aldınız, bu daha az yakar. Aynı motoru turboladığınız zaman daha az yakmak söz konusu değildir. Motorun gücü artar, ama yakıt tüketiminiz de artacaktır. Kısacası bunlar az yakması için değil arabaların daha güçlenmesi için takılmış parçalardandır. Turbo taktığınızda daha az yakacak diye bir şey söz konusu değildir.

4 – Rampa Çıkmıyor Mu? Bas Gaza Sonuna Kadar Düşük Devirde De Olsa Az Yakarak Çıksın

Bu da yine arabanıza bayağı bir zarar verecek, bilgilerden bir tanesi. Bunu yaptığınız zaman, siz gaza çok bastığınız zaman düşük devirde, turbo basıncı artacaktır ama motor devri doğru düzgün yükselmeyecek tir. Bu artan basıncı çok fazla gelen oksijenin neticesinde de istenmeyen yanmalar oluşacaktır.

Hatta performans düşecektir. Bunu yapmak yerine Turbo otomobillerde zorlanmaya başladığı zaman, rampa gibi yerlerde çıkmamaya başladığı zaman, bir vites küçültüp daha yüksek devirde devam etmek çok daha iyi bir seçim olacaktır.

5 – Turbo Soğusun Diye Dakikalarca Beklemek – Araçlarda Turbo Ne Zaman Devreye Girer

Turbo Soğusun Diye Dakikalarca Beklemek || Araçlarda Turbo Ne Zaman Devreye Girer

Evet turboyu soğutmak önemlidir. Özellikle bu stok arabalar da daha geçerli bir durum. Çünkü zaten bu tür modifiyeli arabalarda Turbo soğutmaları için daha iyi Soğutma Sistemleri konuluyor.

Durduklarında daha uzun beklemeleri gerekebilir ama günlük arabalarda arkadaşlar Arabanızı garajını da koyduğunuzda kapatmadan önce bir 30 saniye beklemeniz turbonun soğuması için yeterli olacaktır. Siz zaten bu araçlarla yarışa çıkmıyorsunuz. O yüzden eve geldiğinizde 6 dakika falan beklemenize gerek kalmayacaktır.

5 – Arabama Sonradan Turbo Taktırayım 1000 Beygir Olsun

Arkadaşlar arabayı turbolamak hiç kolay bir şey değildir. Birçok ayar, birçok detay gerekiyor. Bunu yaparken düşünmeniz gereken birçok şey var. Maddi olarak çok büyük şeyler gerekecektir hem manevi birçok detayı vardır.

Araçların elektronik enjeksiyonlu olup olmadığı ve ilgili aracın ürün gamında herhangi bir modele turbo uygulamasının uygulanıp uygulanmadığı önemli. Araca değişken geometrili mi? Sabit geometrili mi? turbo uygulanacak. Değişken geometrili turbolarda selenoid valfin motor kontrol modülü tarafından kumanda edilmesi gerekir. Bu durumda motor EKÜsüne turbo çalışmasının kodlanması gerekmektedir.

Ayrıca turbosuz bir araca turbo uygulandığında, motorun vuruntulu çalışma olasılığı artar. Turbo ekstra gücün oluşmasına sebep olduğundan pistonlar, krank mili, şanzıman ve aktarma sisteminin de aşırı yüklenmesi söz konusu. Bunların yanı sıra geometrik olarak motora yerleştirilmesi için iyi bir modifiye araştırması yapılmalı. Çünkü yerleştirme esnasında motorun başka kompanentlerinde hem mukavemet hem de işlevsellik açısından zayıflatma oluşturulmamalı.

Araçlar piyasaya sürülürken opsiyonel olarak takılabilecek sistemler ve kompanentler belirtilmiştir. Bu sistem ve kompanentler dışında araçlara herhangi bir sistem ve kompanent uygulaması hem aracın garanti kapsamından çıkmasına hem de motorun ya da aracın ekstra yüklenmesine sebep olarak aracın ve motorun teknik ömrünü azalmasına sebep olabilir. Özetle; bu anlatımın doğrultusunda turbosuz bir motora turbo uygulamak astarı yüzünden pahalıya gelecek bir uygulamadır.

Eğer makalemizi beğendiyseniz, düşüncelerinizi bize yorum olarak aşağıdaki bölümde bırakabilirsiniz.

Ayrıca bizi;

FacebookİnstagramTwitter ve Youtube 

üzerinden takip edebilirsiniz.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version