Cuma, Nisan 12, 2024
Ana SayfaArızaBenzin Pompası Rölesi Arızası Nasıl Anlaşılır

Benzin Pompası Rölesi Arızası Nasıl Anlaşılır

İyi günler sevgili arkadaşlar, bugün yeni otomobillerde Benzin Pompası Rölesi Arızası Nasıl Anlaşılır bununla ilgili incelemeler yapacağız.

Öncelikle elektrikli Bezin Pompasıenjeksiyon yakıt sistemine sahip araçlarda bulunur. Çünkü enjeksiyon sistemleri yüksek bezin basıncına ihtiyaç duyar. Karbüratörlü sistemlerde motordan alınan güç ile pompa çalışır arıza yapma ihtimali daha düşüktür. Karbüratör sistemi daha düşük bezin basıncıyla çalışabilir. Asıl konumuza dönecek olursak bezin pompası bir elektrikli motorun, vakum yapması ile yakıtın depodan alınıp motora transfer edilmesidir.

Bu bezin pompasında kullanılan motor, yüksek akım çektiği için onu kontak elektriği ile açıp kapatamazsınız. Araya röle koymanız gerekir. Röle sayesinde bezin pompasını ne zaman çalışıp çalışmayacağını kontrol edebilirsiniz. Örnek veriyorum 220 volt bir ampul var siz bunu 12 volt luk röle ile istediğiniz zaman açıp kapayabilirsiniz. Bir nevi anahtar görevi görmektedir. Yalnız bu anahtar el ile değil elektrik ile kapanıp açılmakta. Biraz kafanız karışmış olabilir, asıl olaya şimdi geliyoruz.

Benzin Pompası Rölesi Arızası Nasıl Anlaşılır

benzin pompası rölesi
benzin pompası rölesi

Benzin pompası rölesi arızası nasıl anlaşılır? Sorusuna öncelikle şöyle cevap vermemiz doğru olabilir. Röle bozulduğunda bezin pompasının motoruna, sinyal gitmeyeceği için pompa yakıt basmayı kesecektir. Bundan dolayı arabanız çalışmayacaktır. Eğer yakıt gelmediğinden şüpheleniyorsanız. Öncelikle kontağı açıp bezin deposunu dinlemeniz gerekli pompanın sesi geliyor mu gelmiyor mu? Eğer bir ses gelmiyor ise bezin pompasının sigortasını kontrol ediniz.

Eğer sigortalar sağlamsa ya kablo kopukluğu ya motor yandı yada röle arızalı. Öncelikle bezin pompası genellikle sedan araçlarda arka koltuğun altındadır. Arka koltuğu açıp bezin pompasını sökün. Ardından dışarıdan elektrik vererek motoru çalıştırmayı deneyin. Zaten çalışmaz ise sorun motordadır. Eğer çalışıyor ise sorun ya rölede yada kablolarda dır. Unutmayın, motoru dışarı alıp deneyin yakıt sistemine yakın olur iseniz kıvılcım çıkar ise aracınız alev alır. LPG ye göre bezinin yanıcı özelliği ne kadar düşük olsa da risklerden kaçının. Ayrıca motoru fazla çalıştırmanız, sürtünmeyi arttıracağı için motoru bozabilir.

Benzin pompası basınç düşüklüğü

benzin pompası
benzin pompası

Bir voltmetre yardımı ile röle ye 12 volt geliyor mu veya az mı geliyor kontrol etmeniz gerekiyor. Az akım geliyor veya voltaj düşük ise röle anahtarlanması çalışmayacaktır. Yalnız korkmayın genelde kablolar da sorun olmaz. Sorun genelde rölenin içindeki anahtarlanma sisteminin yapışmasından kaynaklanır. Benzin Pompası Rölesi Arızası Nasıl Anlaşılır Röle konumu her araçta farklıdır, destek almak için arabanızın facebook grubundan veya google‘den araştırabilirsiniz. Röle 15 20 TL civarında bir parçadır. Ancak bozulduğunda aracınız çalışmayacaktır.

Benzin pompası basınç düşüklüğü ise röle kaynaklı değildir. Pompanın içinde bulunan oringler vardır bunlar sızdırmazlık sağlar. Bezin aşındırıcı bir madde olduğu için zaman ile oringler aşınır ve buradan yakıtı kaçırmaya başlar. Basınç düşmesi ile birlikte aracınızda tekleme sorunları olabilir veya geç çalışma sorunları.

Benzin pompası tamiri olur mu – Benzin Pompası Rölesi Arızası Nasıl Anlaşılır

Evet bezin pompası tamir olur. Basınç düşüklüğü röle bozukluğu gibi çoğu sorun halledilebiliyor. Motor yanması durumunda bile tekrardan sargı yapılabilir. Yeter ki sanayide vakit geçirin. Ancak pompalar genelde ucuz olduğu için tamir yerine değişmek daha mantıklı olabilir.

Bezin pompası, aracımızın hayati organlarıdır. Bu yazımızda Benzin pompası tamiri olur mu veya neler yapılabilir, bunu açıklamaya çalıştık. Diğer yazılarımızda bizi takip etmeyi unutmayın. Role ucuz bir parça yüksek akımı düzgün kontrol etmemiz için gereklidir ve çok sık arıza yapabilirler sakın bu parça bozuldu diye aracınızdan soğumayın.

Araç benzin pompası Arızası Nasıl ANLAŞILIR

Bir diğer çok sorulan sorulardan biri ise, Araç benzin pompası arızası nasıl anlaşılır bu konuda çok sık sorular geliyor. Öncelikle kontağı açtığınızda deponuzdan bir elektrik motorunun çalıştığına dair bir ses gelmiyor ise benzin pompasını söküp direk olarak 12 volt elektrik vererek test etmeniz gerekmektedir. Bunu yapmak için arka koltuğunuzu sökerek benzin deposunun içine erişebilirsiniz.

Motosiklet benzin pompası – Benzin Pompası Rölesi Arızası Nasıl Anlaşılır

Motosikletlerde ise yeni modellerin hepsinde motosiklet benzin pompası bulunur. Motor çok ısındığı için içinden bir sıvı geçmediğinde yanabilir. Bu yüzden benzin yok iken uzun süre marş yapmanız tavsiye edilmemektedir. Benzin pompası yanabilir. Genelde enjeksiyonlu motosikletlerde benzin pompası bulunmaktadır. Deponun içinde bulabilirsiniz.

Lpgli araçlarda benzin pompası arızası

Lpg li araçlarda benzin pompası arızasının yaşanması daha sık yaşanır. Bunun sebebi ise aracın sürekli olarak LPG de kullanılmasıdır. Bunun önüne geçmek için her zaman depoda benzin bulundurmanızı önermekteyiz.

Eğer makalemizi beğendiyseniz, düşüncelerinizi bize yorum olarak aşağıdaki bölümde bırakabilirsiniz.

Ayrıca bizi;

FacebookİnstagramTwitter ve Youtube 

üzerinden takip edebilirsiniz.

İbrahim Arslan
İbrahim Arslan
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.
RELATED ARTICLES

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments

Abdurrahim Yalçın on Otomatik Şanzıman Geç Vites Atma