Ana Sayfa Arıza Fren Hidroliği Kaçağında Yapılması Gerekenler ve Belirtiler

Fren Hidroliği Kaçağında Yapılması Gerekenler ve Belirtiler

0
Fren Hidroliği Kaçağında Yapılması Gerekenler ve Belirtiler

Pek çok kişi, özellikle de yeni araç sahipleri, fren hidroliği sızıntısını endişelenecek bir şey olarak görmeyebilir, ancak genel fren performansı üzerinde ciddi bir etkisi vardır . Fren sıvısı sızıntısı , fren sistemine zarar vererek fren arızasına ve kazalara neden olur. Bu konu, yolda güvenliğinizi ve refahınızı sağlamak için acil dikkat gerektirir.

Fren sıvısının sızmasına ve sızıntı semptomlarına neyin sebep olduğunu öğrenmek , durumun daha iyi bir şekilde ele alınmasına kesinlikle yardımcı olacaktır.

Fren Sıvısı Sızıntısının En Yaygın Nedenleri

Fren sıvısı sızıntısının nasıl giderileceğine yönelik ilk adım , fren sıvısının arabanın ortasında sızmasına neden olan nedenleri öğrenmektir .

Fren Sisteminde Hasar

Fren hatları veya bağlantı parçaları dahil olmak üzere fren sistemindeki arıza, fren sıvısı sızıntısına neden olabilir . Fren hatlarında bir delik veya fren bağlantılarında hasar olup olmadığı – her ikisinin de fren sistemi üzerinde olumsuz etkisi vardır. Hatta frenin çalışmayı bıraktığı bir noktaya bile ulaşabilir. Hemen çözülmezse hayatı tehdit eden bir duruma yol açabilir.

Arabanın altındaki su birikintisine dikkat edin.
Arabanın altındaki su birikintisine dikkat edin. 

Arızalı Ana Silindir

Otomobilin altında bir fren sıvısı sızıntısı olduğunda, ana suçlu genellikle arızalı ana silindirdir. Bununla birlikte, arabanın altındaki sıvı birikintisi ile sızıntıdan bağımlı silindir sorunları da sorumlu olabilir.

Gevşek Hava Alma Vanaları

Hava alma cıvataları, fren kaliperlerinin bir parçasıdır. Birincil işlevi, diğer fren sistemi bileşenlerine bakım yaparken fazla sıvıyı çıkarmaktır. Bazen, tamirci, fren hidroliği yıkandıktan sonra valfleri yeterince sıkmaz ve gevşek valfler, sıvı sızıntısına neden olabilir.

Bozuk Tekerlek Silindiri

Kampanalı frenli herhangi bir arabanın herhangi bir tekerleğinin duvarında fren sıvısı varsa, buna kötü bir tekerlek silindiri neden olmaktadır. Bu aynı zamanda sıvı sızıntısının yaygın bir nedenidir.

DAHA FAZLA GÖR

Fren Sıvısı Sızıntısı Belirtileri

Frenlerinizin sızdırıp sızdırmadığını nasıl anlarsınız ? Şu belirtilere dikkat edin:

Fren Uyarı Işığı Yanıyor

Arabalar genellikle gösterge panelinde bulunan bir uyarı ışığıyla birlikte gelir. Bu ışık yandığında, fren sisteminde bir sızıntı olduğunu gösterir. Bu ışık, frenle ilgili herhangi bir soruna işaret edebilmesine rağmen, insanlar bunu genellikle, frenle ilgili sorunların çoğunun ana nedeninin düşük fren sıvısı olması nedeniyle, sıvı sızıntısının erken bir işareti olarak kabul eder.

Aracın Altındaki Sıvı Birikintisi

Fren hidroliği sızıntısı nasıl bulunur ? Arabanın altında küçük bir su birikintisi varsa veya tekerleklerin üzerinde veya yakınında sıvı damlaları varsa, muhtemelen bir sıvı sızıntısı sorunu olabilir. Hem ana fren silindiri hem de fren hatlarındaki sızıntı, aracın altında sıvı damlalarını bırakacaktır.

Bazı insanlar için, fren hidroliği, şanzıman yağı ve motor yağını ayırt etmek zorlaşır. Yeni olduğunda, fren hidroliğinin berrak veya açık sarı olduğunu ancak yerde zamanla koyulaştığını unutmayın. Bu yağa dokunduğunuzda yağlı bir his alırsınız ve balık yağı gibi kokar.

Son adım, aracın fren hidroliği deposunu kontrol etmektir. Bu dolu değilse, bulmanız gereken bir sızıntı olması gerekir.

Yetersiz Fren Performansı

Yetersiz fren performansından çeşitli sorunlar sorumlu olabilir ve bunlardan biri de fren sıvısı sızıntısıdır. Sürücü tüm araç fren sistemi hakkında doğru hissetmiyorsa, fren hidroliği deposunu sızıntı için derhal kontrol etmelidir.

Yumuşak frenler fren kaçağının bir belirtisidir

Yumuşak Fren Pedalı

Otomobilin hızını durdurmak veya azaltmak için fren pedalına bastığınızda, tamamen sertleşmeden önce sadece biraz aşağı inecektir. Ancak fren pedalı yumuşak veya süngerimsi hissediyorsa, fren hatlarında hava sıkışması olasılığı vardır.
Genellikle, fren hattının düzgün çalışması, fren sıvısı ile dolu olmasına bağlıdır. Sızıntı durumunda, fren hattına hava girerek fren pedallarının duygusallığını hissettirir. Bastırıldığında kazalara neden olabilir.

Fren Pedalı Boşluğu

Bu, önceki semptomla neredeyse benzerdir ve genellikle aynı anda ortaya çıkar. Sızıntı şiddetli bir aşamaya ulaştığında veya fren ana silindiri sorun yaşamaya başladığında, fren pedalları tamamen aşağı inecektir. Bunun nedeni, frenlerin yeterli fren sıvısı olmadan çalışamamasıdır.

Çalışmayan frenler, yolcular için doğrudan bir tehdittir. Bu belirti yolculuğa başlamadan önce ortaya çıkarsa asla araba sürmeyin. Sürüş sırasında bunu fark ederseniz, vites veya acil durum freni kullanarak yavaşlayın ve durdurduktan sonra araçtan inin. tekrar sürmeden önce arabayı tamir ettirin.

Sonuç

Bahsedilen tüm semptomlar ciddidir, bu yüzden hiçbirini görmezden gelmeyin. Hangi belirti görünürse görünsün, aracı kontrol edin ve sürmeden önce sorunu giderin. Bu semptomlardan bir fren sıvısı sızıntısını teşhis etmek mümkün olsa da , bir tamirci bu sorunları tespit etmek ve düzeltmek için en iyi kişidir.

Eğer makalemizi beğendiyseniz, düşüncelerinizi bize yorum olarak aşağıdaki bölümde bırakabilir. Ayrıca bizi FacebookİnstagramTwitter ve Youtube üzerinden takip edebilirsiniz.

Önceki İçerikEn İyi Lastik Markası Hangisi? Fiyat ve Kalite Kıyaslama 2022
Sonraki İçerikAteşleme Modülü Nedir?
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version