Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaGenelNasıl Kurye Olunur? Şartları nelerdir?

Nasıl Kurye Olunur? Şartları nelerdir?

Nasıl Moto Kurye Olunur? Şartları nelerdir? Bu makalede sizlere motosikletli kurye, olabilmek için ve kuryelik yapabilmeniz için nelere ihtiyacımız var? Hangi ehliyetle kuryelik yapabilirsiniz? Hangi vasıflara sahip olmamız gerekiyor? detaylıca inceleyelim

Gelelim kuryelik yapmak için neye ihtiyacınız olduğuna. Bizim Ülkemizde maalesef, maalesef diyorum motosikletli kurye olabilmek için resmi olarak ihtiyacımız olan tek şey ehliyet, ehliyet dışında hiçbir şeye ihtiyacımız yok! Ehliyetiniz Varsa gidip ben kuryelik yapacağım deyip herhangi bir yere başlayabilirsiniz. Tabii bu şirketlerin çalışacağınız veya çalışmayı düşündüğünüz şirketlerin kurumsallığına kalitesine ezikliğine göre yani büyüklüğüne göre değişebiliyor. Sizden istedikleri şeylere birazdan değineceğiz.

A1 Ehliyet Sınıfı Yeterlimi Kuryelik de? Ehliyet Dışında Ne gerekli ?

Öncelikle artık ehliyet sistemi değişti A1 ve A2 gibi farklar oluştu. Şimdi bu konu ile ilgili sık sık sorular geliyor. A1 ehliyete kuryelik yapabilirsiniz, evet ama sadece 125cc ile çalışabileceğiniz yerlerde kuryelik yapabilirsiniz. Biliyorsunuz ki A1 ehliyet sadece 125 cc’ye izin veriyor. Hani A1 ehliyet daha bu kuryelik yapabilir miyim? Benim A1 ehliyetim var diyen çok oluyordu bunu burada noktayı koyup cevabımızı verelim.

Çoğu yer sizi işe alırken ehliyet sınıfını sormuyor, çünkü çoğu firma 125 cc motorları kullanmakta. A2 Ehliyet isteyen yerlerde var hani şirkette bazen şunu diyebiliyor ehliyetiniz varsa çalışabilirsiniz. Bunun sebebi de 125 üstü cc motorlarda çalıştırdıkları için sizi yasal olarak uygun olmadığınızı biliyorlar. Ehliyet dışında ise sizden hiç bir şey istemiyorlar.

Kuryelikte İş Bulmak Zor mu ? Nasıl Kurye Olunur ?

Nasıl Kurye Olunur

Kuryede işe girmek çok basit arkadaşlar, herhangi mahalle arasında bir dönerciye “abi ben kuryelik yapmak istiyorum” demeniz yetiyor. Hatta şöyle hemen gel çalış kardeşim bile diyebiliyorlar. Ama bu çalıştığınız yerin kalitesine kurumsallığına verdiği paraya göre bu her zaman değişebiliyor. Piyasanın en aşağısında veren, en altında ücret veren, bir iş yeri bugün çalıştırıp, yarım saat sonra seninle çalışmak istemiyorum çık git deyip kovabilecek yerler. Sigorta yapmayan yerler. Bir kazada belada bir şey olduğunda ben bu adamı tanımıyorum burada hiç çalışmıyor ki zaten diyenler. Böyle yerlerde kesinlikle çalışmanızı tavsiye etmiyorum.

Nasıl Kurye Olunur derseniz eğer bunların dışında İhtiyacınız olan adres bilgisi, ondan sonra bölge bilgisi ve tecrübe bunları da sorarlar işe alırken ama yine işin kurumsallığına göre resmi yerler daha çok tecrübe ister şu an örnek vereyim İyi para veren bir yer zaten Kolay kolay kurye siz kalmaz. Ama piyasanın üstünde bir ücret veriyorsa oraya talep çok olacağı için lise mezunu, üniversite mezunu istiyorum diyebilir.

Ehliyet sınıfları hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Diğer içerikler içinde buraya basabilirsiniz.

İbrahim Arslan
İbrahim Arslan
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.
RELATED ARTICLES

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments

Abdurrahim Yalçın on Otomatik Şanzıman Geç Vites Atma