Ana Sayfa Şarj Dinamosu Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

8

Arkadaşlar yazıya başlamadan önce belirtmek istiyorum bu çok detaylı bir makaledir. Aracını kendi tamir etmek isteyen kişiler bu yazıya devam etsinler. Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı sorusuna kısa ve net olarak şunu söylemek gerekir. Evet şarj dinamosu bozuk araç çalışır. Uzun yola da gider ancak akü bitene kadar. Şarj dinamosu olmayan bir aracı Tamamen dolu bir akü ile 50 km yol götürdük. Şarj dinamosu hakkında belli ki ciddi bir problem yaşıyorsunuz gelin buna birlikte bakalım. Reklamlar için kusurumuza bakmayın sayfa kendi giderini bile karşılamıyor.

Şarj dinamosu, aracınızın aküsünü doldurmaya yarar ve arızalandığında problemleri aracınızı farklı şekillerde etkileyebilir. Öncelikle arıza durumlarında neler olur Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı bunları inceleyelim.

  • Şarj gösterge ışığınızın aniden yanması,
  • Motorunuzun çalışması zor ve yavaşça gerçekleşmesi marş almaması,
  • Akü suyunun sürekli azalması,
  • Şarj dinamosundan garip sesler gelmesi,
  • Farların veya iç göstergelerin parlaklığının aniden azalması.

Bu ve diğer problemler, şarj sistemindeki bir arızadan kaynaklanıyor olabilir.

Arızayı çözme ve sorunu giderme umudu ile, bileşenleri değiştirmeye başlamadan önce, hangi bileşenin veya bileşenlerin sorun yarattığını belirlemeniz gerekir. Genellikle, birkaç basit test ve araç kullanarak sorunu kendi başınıza arızayı bulmak ve çözmek basittir.

Şarj Dinamosu arızasında, soruna neyin sebep olduğunu, ne kadar erken öğrenirseniz o kadar iyidir. Arızalı bir bileşen sistemdeki diğer parçalara zarar verebilir.

Örneğin, yüksek voltaj gelmesi aracınızın beynini yakacaktır bazı durumlarda farlarını ampulü patlayacaktır.

Sizlere bu yazımızda servise gitmeden, arızayı bulabilmeniz için destek sağlayacağız basit bir multimetreye sahip olmanız yeterli olacak.

Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı
Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Şarj Dinamosu ve akü durumunu multimetre sayesinde kontrol edebilirsiniz.

Eğer kendi aracınızın, servis kitapçığı varsa arıza belirtilerine kitapçıktan bakabilirsiniz. Eğer yoksada biz size yardımcı olacağız. Motor destek bu yüzden yanınızda.

Sistemin genel şarj durumunu ölçmek için, aşağıdaki “Genel Şarj Sistemi Kontrolü” bölümünde açıklanan testleri yapın.

Bununla birlikte, şarj sisteminizle ilgili belirli bir sorun için yardıma ihtiyacınız varsa – örneğin, aşırı şarj veya düşük şarj, akünün boşalması gibi durumlar için “Şarj Sistemi Sorunları ve Potansiyel Nedenler” bölümüne atlayın.

Makalemiz 4 ana konu üzerinden devam edecektir.

1. Sorunlu Şarj Dinamosu veya Sorunlu Şarj Sisteminin Ortak Belirtileri
2. Genel Şarj Sistemi Kontrolleri
3. Şarj Sistemi Problemleri ve Potansiyel Sebepleri
4. Olağan dışı Gerilim Sistem Düşüşleri için Sorun Giderme

Örnek mazda 323 ‘e ait bir şarj dinamosu

1. Sorunlu Şarj Dinamosu veya Sorunlu Şarj Sisteminin Ortak Belirtileri

Gösterge ışığı

Genellikle, şarj sisteminizin sorunlu olduğunu gösteren ilk işaret, araç sürerken gösterge panelinde yanan “akü” veya “CHARGE” uyarı ışığıdır. Bir nedenle, şarj dinamosunun aküyü şarj etmeyi bıraktığı ve aracınızın akü gücüyle çalıştığı anlamına gelir. Işık sadece zaman zaman yanıyorsa, şarj dinamosundaki yıpranmış ve bitmek üzere olan kömürlerin habercisidir. Ancak, ışığın her zaman kötü bir şeyin olduğu anlamına gelmediğini unutmayın; ışık yanlış bir mesaj veren bir sensör tarafından tetiklenebilir. Boşuna endişe etmeyin.

Motor Hiç Marş Almıyor veya Marş Motoru Yavaş Dönüyor “tik sesi geliyorsa”

Akünün şarjı zayıf olduğunda, motor yavaşça marş basar veya hiç marş basmaz. “Genel Şarj Sistemi Kontrolleri” konulu bir sonraki bölüme bakın ve gerekirse “4. Olağan dışı Şarj Sistemi Gerilim Düşüşleri için Sorun Giderme” bölümüne bakın. Bu makalede daha aşağıya inebilirsiniz.

Akünün Aşırı Isınması veya Suyun Azalması || Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Aşırı şarj olmuş bir akü, akünün aşırı ısınmasına neden olur. Kendinizi sık sık aküye su eklerken bulabilirsiniz. Sorun zamanında çözülmezse, arabanızın aküsünü mahvedebilir. Günümüzde akü fiyatları 250 TL üzerindedir. Bir sonraki bölüme geçmeden önce, “Sıra dışı Şarj Sistemi Gerilim Düşümleri için Sorun Giderme” bölümündeki 4. Bölüme bakın.

Kaputun Altındaki Gürültüler || Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Motordan gelen gıcırtılı, vızıldayan veya sürtünme sesleri, kötü şarj dinamosu bileşenlerinden, gevşek veya yıpranmış bir V kayışından veya hatalı bir kayış gergisinden kaynaklanabilir. Veya şarj dinamonuz bilye dağıtmış olabilir. Bu makalenin ilerisindeki “Şarj dinamosu Gürültüsünü Denetleme” alt bölüme doğru inebilirsiniz.

Karartma Işıkları || Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Farların, gösterge panelinin veya iç farların ışığının azaldığını fark ederseniz, akünüzün şarjı düşük olabilir veya şarj dinamosu içinde bir veya daha fazla hatalı diyot olabilir. Akünüzü kontrol edin ve bu makalenin ilerisindeki “Şarj Dinamosu AC Gerilim Kaçak Kontrolü” bölümüne bakın.

İşlemlere başlamadan önce şarj dinamosunun gergi kayışının yerinde olduğunu ve gergin olduğunu kontrol edin.

2. Genel olarak Şarj Sistemi İçin Test Nasıl Yapılır || Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Bu şarj sistemi kontrolleri yapabileceğiniz makalemiz, şarj sisteminizin genel durumunu teşhis etmeye yardımcı olur. Şarj sisteminizde gerçekten bir sorun olduğunu onaylamanıza ve sorunun kaynağını bulmanıza yardımcı olabilir. Haydi motordestek.com olarak sorunu bulalım!

Şarj Dinamosu kayışı örnek görseldir aracınızda buna benzer bir şekilde bulunur. || Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Arabanızın kaputunun altındaki motor sistemini güzelce inceleyin

Motor kapalıyken, kaputu açık konuma getirin ve şarj sisteminin farklı bileşenlerini görsel olarak inceleyin. Aşınmış veya gevşek bir tahrik kayışı, şarj dinamosu bağlantı sorunları, gevşek şarj dinamosu montaj cıvataları ve akü kutusunun ve kabloların çevresinde korozyon ve kir olup olmadığına bakın.

Tahrik kayışını kontrol ederken ayar olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse, kayışı aracınızın kullanım kılavuzunun veya onarım kılavuzunun yardımıyla ayarlayın. Kayışı çatlaklar, kesikler, parlak noktalar, bozulma veya diğer aşınma veya hasar belirtileri açısından inceleyin. Kayış ve kayış gergisini üreticinin tavsiye ettiği aralıkta değiştirin.

Kablolama Sorunlarını Kontrol Edin

Şarj dinamosunun arkasındaki, uzaktan voltaj regülatöründeki (varsa) ve aküdeki kabloları ve bağlantıları kontrol edin. Konnektörlerde korozyon, hasar görmüş kablolar ve kısa devre ile sonuçlanabilecek yanmış ve eksik yalıtım olup olmadığına bakın.

motor destek şarj uyarı lambası || Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Haraket Ederken Gösterge Işığı Yanık kalırsa veya Yanıp Sönüyorsa Bunu Yapın

Sonraki adımları izleyin:

-Motoru çalıştırın ve el frenini çekin. Şanzımanı Boş (manuel) veya Park (otomatik) olarak ayarlayın.
-Akü kutup başlarına bir voltmetre bağlayın.
-Voltmetre ekranını izlerken, şarj dinamosunun, akünün ve uzaktan voltaj regülatörünün (eğer varsa) arkasındaki kabloları oynatmaya başlayın.
-Tellerden birini kıpırdatırken sayaç göstergesindeki voltaj yükselirse, kötü bir elektrik teli veya bağlantısı bulursunuz.
-Bir voltmetre kullanmak yerine, bir kişi çeşitli kabloları ve konjektörleri kıpırdatırken kapanıp kapanmadığını görmek için gösterge panelindeki gösterge ışığını izlemesini sağlayabilirsiniz. Işık söndüğünde, sorunlu konjektörü veya kabloyu bulursunuz.

Şarj Dinamosundan Gelen Gürültülerin Kontrolü

Kötü şarj dinamosu rulman yatakları, redresörler, rotor şaftı, stator sargısı, kayma halkaları, kömürler ve şark dinamosunun içindeki diğer parçalar mekanik veya elektriksel sorunlara neden olabilir.

İşte yapabileceğiniz bir test: şarj dinamosunun seslerini dinlemek için bir miktar vakum hortumu kullanın. Şarj Dinamosundan geliyorsa hortum gürültüyü artıracaktır. Ancak bu testi yaparken hareketli parçaların etrafında çok dikkatli olun.

Motoru çalıştırın.
-Hortumun bir ucunu kulağınıza yerleştirin ve diğer ucunu şarj dinamosu gövdesinin farklı noktalarının etrafında hareket ettirin.
-Sızan sesleri (bu durum kötü bir diyot veya aşırı şarj durumu gösterebilir), taşlama (kötü yatak), ciyaklama veya diğer anormal sesleri dinleyin. Gerekirse, şarj dinamosunu kontrol ettirin.

Düşük Şarj ve Aşırı Şarj Durumunu Kontrol Etmek

Sonraki üç test en iyi şekilde bir yük test cihazı kullanılarak yapılır, ancak yine de dijital voltmetrenizi kullanabilirsiniz. Bunu, araba çalışırken sistem voltajını ölçerek yaparsınız.

5. Öncelikle, tamamen şarj edilmiş bir batarya olduğundan emin olmak için akünün normal voltajını ölçün.

-Uzun farları 10 saniye boyunca açın ve ardından kapatın.
-İki dakika bekle
-Akü kutuplarındaki akü voltajını DMM’nizle ölçün. 12.4 ile 12.6V arasında olmalıdır. Bu, akünüzün tamamen şarj olduğu anlamına gelir. 12.4V’nin altında bir okuma alırsanız, devam etmeden önce aküyü şarj edin.
-5b. Şarj Sisteminin Yüksüz Voltajını Ölçün
-Bir kişiden motoru çalıştırmasını ve motor devrini 1500 dev / dak’da tutmasını isteyin.
DMM’niz ile akü üzerindeki voltajı ölçün. Baz voltajdan 0,5 ila 2 volt daha almalısınız. Baz voltajdan 2 volttan daha fazla alıyorsanız, şarj dinamosu aküyü aşırı şarj ediyordur veya akü arızalıdır. Diğer olası problemler hatalı voltaj regülatörü veya şarj sistemi kablolamasındaki bir problemdir.

Kablolama kontrollerinizin bir parçası olarak, aşağıdaki “Sıradışı Şarj Sistemi Gerilim Düşmeleri için Sorun Giderme” bölümüne bakın.
5c. Şarj sistemi yük voltajını yüksek akım durumlu bir sistem ölçümü ile ölçün.

Bir kişiden motoru çalıştırmasını ve motor devrini yaklaşık 2000 RPM’de tutmasını isteyin. Klima, fan motoru, farlar, buz çözücü, silecekler gibi tüm elektrikli aksesuarları açın. Ancak aracınızda varsa ısıtmalı ön camı açmayın; şarj dinamosunun voltajı 100V’un üzerine çıkabilir ve bu güvenli olmayabilir.
Akü kutup başlarına voltaj okuması yapın. Sisteminizin elektriksel sistem taleplerine ayak uydurabilmesi için okumanız, temel voltajın en az 0,5 volt üzerinde olmalıdır. Aksi takdirde, şarj sistemi talebi karşılayamaz ve akünüzü şarj eder. Bu arıza hatalı bir şarj dinamosuna veya voltaj regülatörüne işaret edebilir. Bu duruma yol açabilecek kablolama sorunlarını kontrol etmek için aşağıdaki “Sıradışı Şarj Sistemi Gerilim Düşümleri için Sorun Giderme” bölümüne bakın.
NOT: Bu ölçümler, yaklaşık 70 ° F’lik bir ortam sıcaklığına karşılık gelir. Bu yüzden ölçümlerinizi yaparken bunu aklınızda bulundurun.

Şarj Dinamosu AC Gerilim Kaçaklarını Kontrol Edin || Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Şarj Dinamoları, şarj dinamosu tarafından üretilen alternatif akımı doğru akıma düzeltmek için diyotlar kullanır. Bir veya daha fazla diyot kötü gittiğinde, şarj dinamosu her türlü soruna neden olabilir. AC voltaj kaçağı, ışıklarınızın örneğin akünüzdeki gücü azaltmasına ve tüketmesine neden olabilir. Genellikle, bu sızıntıyı bir dijital multimetre kullanarak akü kutuplarındaki AC voltajını ölçerek tespit edebilirsiniz.

Motoru çalıştırın ve rölantide bırakın.
El frenini ve şanzımanınızı Park (otomatik) veya Boş (manuel) olarak ayarlayın.
Ölçüm cihazınızı düşük AC voltaj aralığına ayarlayın ve ölçümünüzü alın.
Az miktarda AC voltajı bile tespit ederseniz, şarj dinamosunu değiştirin.
Sistemin durumunu belirledikten sonra, şarj sisteminin durumuna neden olabilecek olası sorunlarda sonraki bölüme sıfıra gidebilirsiniz.

3. Şarj Sistemi Problemleri ve Potansiyel Sebepleri


Teşhisinizi ve onarımınızı hızlandırmak için, probleminize en çok benzeyen sistem koşulunu araştırın ve bu şartlar altında açıklanan potansiyel nedenlerin üzerinden geçin. Bazı kontroller veya testler uygun şekilde önerilebilir.

Pil Şarj Edilmemiş Görülüyorsa

Bataryanızı birkaç kez zaten şarj ettiniz ve bataryanın tekrar şarj edildiğini öğrendiniz. Bataryanızı veya şarj dinamosunu suçlamadan önce, yapmak isteyebileceğiniz ön kontroller aşağıdadır.

a) Şarj Dinamosunun kayışını, özellikle de son beş yılda değiştirmediyseniz kontrol edin. Kayışın uygun gerginliğe sahip olduğundan emin olun. Kesikler, parlak noktalar, eksik parçalar gibi aşınma veya hasar belirtileri arayın. Şarj Dinamo kayışları, değiştirilmeleri gerekse bile aşınma belirtileri göstermezler. Bir kayış aşınma göstergesi kullanın veya araç üreticiniz tarafından önerilen değiştirme aralığı için bakım programınızı kontrol edin. Takvimi aracınızın kullanım kılavuzunda veya onarım kılavuzunda bulabilirsiniz.

b) Tahrik kayışı ile birlikte kayış gerdiricisini de kontrol edin. Serbestçe döndüğünden ve gürültüsüz olduğundan emin olun. Otomobil üreticileri, tahrik kayışını değiştirdiğiniz sırada gergiyi değiştirmenizi tavsiye eder.

c) Akü bağlantılarınızın sıkı ve temiz olduğundan emin olun. Ancak, terminallerin temiz görünmesi nedeniyle, sıkı oldukları ve iyi durumda oldukları anlamına gelmez. Doğru elektrik akımı akışını önleyebilecek kablonun ve terminalin kendisinde hasar olup olmadığına bakın.

d) Bataryanızı kendiniz kontrol edin veya yerel otomobil parçaları mağazasına götürün. Bu mağazaların çoğu, bataryanızı ücretsiz olarak test edecek.

e) Bataryanızın gücünü çalan parazitik bir batarya boşalması var.

Hızlı test, pozitif akü kablosu ile pozitif akü ucu arasına seri olarak bir test ışığı bağlamaktır. Test lambası yanarsa, sistemlerden birinde elektrik drenajı vardır.
İlk önce, şarj dinamosunun elektrik konnektörünü fişten çekin. Test lambası sönerse, şarj dinamosunun tahliye yapmasına neden olur. Değilse, parazit tahliyesini bulun.
f) Marş motorunu görmezden gelmeyin: Arızalı bir marş motoru çalıştırma sırasında aşırı akım çekerek akünün gücünü boşaltabilir. Gerekirse, marş motorunuzu veya marş motorunuzu test ettirin.

Sistem Aşırı Şarj Ediyorsa

Test sonuçlarının yanı sıra, bataryanızın aşırı şarj edildiğinin bir başka olası işareti de, batarya terminallerinin korozyon biriktirmeye devam ettiğidir.

İşte yapmanız gereken bazı temel kontroller şunlardır;

Şarj Dinamosuna, uzaktan voltaj regülatörüne (varsa) ve aküye yapılan tüm bağlantıların temiz, sıkı ve iyi durumda olduğundan emin olun.
Akünüzü kontrol edin veya yerel otomobil parçaları mağazasında test ettirin. Kötü bir akü hücresi, şarj dinamosunun iyi akü hücrelerini aşırı şarj etmesine neden olabilir.
Kötü bir şarj dinamosu voltaj regülatörü ve devresi olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse araç onarım kılavuzuna bakın.
Şarj Dinamosunda (şarj dinamosu kutusu) ve voltaj regülatöründe, özellikle aracınız bir uzaktan voltaj regülatörü kullanıyorsa, iyi topraklama bağlantılarına sahip olduğunuzdan emin olun. Zeminlerde paslanma olmamalıdır ve şarj dinamosu ve uzaktan voltaj regülatörü montaj cıvataları temiz ve sıkı olmalıdır.
Şarj Dinamosu redresörünü kontrol edin veya Şarj dinamonuzu herhangi bir sanayide kontrol ettirin.
Ayrıca, Olağan dışı Şarj Sistemi Gerilim Düşmeleri için Arıza Giderme bölümünde açıklanan testleri de uygulayın.

Şarj Dinamosu Aküyü Şarj Etmiyorsa || Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Testleriniz düşük veya ücretsiz bir duruma işaret ettiğinde:

Tahrik kayışının gevşek ya da yıpranmış olmadığından emin olun.
Gerekirse, sadece motoru çalıştırmak için iyi bir aküyü ödünç alın ve tahrik kayışınızın ve kayış gerginizin düzgün çalıştığını doğrulayın.
Kayış gergisini manuel olarak doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Gergi makarasının serbest ve gürültüsüz döndüğünden emin olun. Hasar için kontrol edin.
Şarj Dinamo kasnağını elle çevirin ve sorunsuz döndüğünden emin olun. Rulman yataklarından bir tanesi arızalandığında, Şarj Dinamosunun serbestçe dönmesine izin vermez.
Akü, şarj dinamosu ve uzaktan voltaj regülatöründeki bağlantıların temiz ve sıkı olduğundan emin olun.
Yanmış bir sigorta veya erimiş bağlantı olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse,şarj dinamosu sigortasını veya kaynaştırıcı bağlantıyı bulmak için araç onarım kılavuzunuza bakın.
Aşağıdaki “Olağandışı Şarj Sistemi Gerilim Düşümleri için Sorun Giderme” bölümünde açıklanan testleri yapın.

Motor Gürültü Yapıyorsa || Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Gürültü, şarj sisteminden geldiğinde şarj dinamosu sorunlarının bir işareti olabilir. Bir sonraki kontrol noktaları, gürültünün kaynağını izole etmenize yardımcı olacaktır.

Şarj Dinamosunun kayışını kontrol edin. Kayışın altındaki kesikler, parlak noktalar veya eksik parçalar gibi aşınma veya hasar işaretleri arayın. Aşınmış bir kayış, çalışma sırasında gıcırtı yapabilir.
Ayrıca, kayış gerdirme mekanizmasının, düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Serbestçe dönmesi gerekir.
Şarj Dinamosunun, düzgün şekilde monte edildiğinden emin olun. Gevşek montaj cıvataları, Şarj Dinamosunun tahrik kayışının ve tahrik kasnağının yanlış hizalanmış ve gürültülü olmasına neden olabilir.

Motor Çalışması Sırasında Işıklar Kısılıyorsa Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı

Çoğu şarj dinamosu, sistem tarafından kullanılmak üzere Alternatif Akımı (AC) Doğru Akıma (DC) dönüştürmek için doğrultucu içindeki diyotları kullanır. Bir veya daha fazla diyot kötü gittiğinde, AC elektrik sistemine sızıntı yapabilir. Bazen, farlar, gösterge tablosu ışıkları ve diğer iç lambalar motor çalışırken sönükken bunu fark edebilirsiniz. Şarj dinamosı AC akım kaçakları açısından test etmek için önceki bölümdeki Şarj Dinamosu AC Gerilim Kaçak Kontrolü alt bölümüne bakın.

4. Olağan dışı şarj sistemi voltaj düşüşlerinde sorun giderme || Şarj dinamosu bozuk araç çalışır mı


Bir şarj sistemi voltaj düşümü kontrolü, akü ve şarj dinamosu arasındaki kablolama veya bağlantılardaki sorunlar nedeniyle düşük veya aşırı şarj durumunun kaynağını bulmanıza yardımcı olabilir.

  1. Motoru çalıştırın ve rölantide bırakın. El frenini çekin ve şanzımanı Boş (manuel şanzıman) veya Park (otomatik şanzıman) olarak ayarlayın.
  2. Sistem yükü sağlamak için yüksek kirişleri, AC, silecekleri ve diğer aksesuarları açın. Bir asistanın motor devrini 1500 d / d’ye yükseltmesini sağlayın. Ancak aracınızda ısıtmalı bir ön cam varsa, çalıştırmayın; bu, şarj dinamosunun voltajının 100 V üzerine çıkmasına neden olabilir. şarj dinamosu bağlantıları üzerinde çalışacağınız için bu tehlikeli olabilir.
  3. Voltmetre test uçlarınızla, pozitif akü direğine ve şarj dinamosunun arkasındaki B + terminal konektörüne dokunun.
  4. Ölçüm aletinizin ekranını kontrol edin. 0.2V veya daha az voltaj düşmesi almalısınız. 0,3V veya daha fazlasını almak, şarj altında bir duruma neden olabilir. Devrenin bu bölümündeki bağlantıları gevşek bir kablo, konektörlerde korozyon veya akü ile şarj dinamosu arasında doğru akım akışını önleyebilecek kablo hasarı açısından kontrol edin. Ayrıca, şarj dinamosunun arkasındaki ve voltaj regülatöründeki elektrik bağlantılarını kontrol edin.
  5. Şimdi testi tekrarlayın, ancak bu sefer, sayaç uçlarınızı akünün negatif ucu ile şarj dinamosunun kasası arasına bağlayın.
  6. Ölçüm aletinizin ekranını kontrol edin. Yine, 0,05V civarında bir voltaj okumalısınız. 0,1V veya daha fazla alırsanız, yanlış bir şey var. Bu aşırı şarj durumuna neden olabilir. Devrenin bu kısmını kontrol ederek, akü toprak bağlantısının iyi, temiz ve sıkı olduğundan emin olun. Aküden şasiye geçici bir toprak bağlantısı ekleyin. Bu, yüksek voltaj düşüşünü giderirse, motorun karoseri topraklama bağlantılarını kontrol edin. Temiz, sıkı ve iyi durumda olmalıdırlar.

Gerilim düşümü kontrolleri hakkında görsel referans için sonraki videoyu izleyin.

Şarj dinamosu problemleri birkaç yıllık çalışmadan sonra nadir değildir. Tipik bir şarj dinamosu 8 ila 12 yıl arasında sürebilir. Bu nedenle, aracınızı iyi durumda tutsanız bile, birkaç yıl sorunsuz çalışmanın ardından şarj dinamonuzu kötüleştiğini veya sistemin sorun yaşadığını görünce şaşırmayın.

Buradaki kilit nokta, doğru teşhisi mümkün olan en kısa sürede yapmaktır, çünkü kötü bir şarj dinamosu arızaya bağlı olarak iyi bir aküyü ve diğer bileşenleri de mahvedebilir.

Şarj dinamonuzun kötü olduğunu belirledikten sonra, birkaç seçeneğiniz vardır. Satıcınızdan bir orijinal, bir satış sonrası değişim veya yeniden yapılanma birimi ile değiştirebilirsiniz. Satış sonrası şarj dinamoları iyi bir seçenektir ve daha ucuzdur ve birçoğu da OEM meslektaşları kadar iyidir. Ve yeniden yapılan şarj dinamoları de fena değil. Bu yüzden seçeneklerinizi düşünün.

Önceki İçerikMakyajlı 2020 Jaguar F-Type Detaylı İncelemesi
Sonraki İçerikJet motoru ilk hareketi Nasıl alır
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.

8 YORUMLAR

    • Doldurduktan sonra farları kaloriferi açmadığınız taktirde araba hararet yapmadan fan açmadan 120 km gidebilir ama yolda yokuşta fan açarsa 60 km ye kadar kadar düşebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version