Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaGenelYeni Hyundai Elantra 2020 İncelemesi

Yeni Hyundai Elantra 2020 İncelemesi

Hyundai’nin en eski modellerinden birisi olan Elantra, yedinci nesliyle tanıtıldı. Sıra dışı bir görünüme kavuşan araç bakalım ne kadar değişmiş… Yeni Hyundai Elantra 2020 İncelemesi sizlerle.

İlk kez 1990 yılında üretilmeye başlanan Hyundai Elantra, bugüne kadar dünya genelinde 13.8 milyon adetlik bir satış başarısı gösterdi. Şimdiyse Elantra, yedinci jenerasyonuyla otomobil severlerin karşısına çıktı. Yeni modelle birlikte daha farklı bir tasarım diline kavuşan Elantra, spor otomobillerde görmeye alıştığımız egzotik dört kapılı bir coupe görüntüsü sunuyor.

Üç çizginin tek noktada bir araya gelmesiyle oluşturulan ve Parametrik Dizayn ismi verilen yapı, özellikle ön bölümde güçlü bir şekilde karşımıza çıkıyor. Geniş kademeli yeni tip ızgara ve entegre farlar, otomobilin olduğundan daha geniş görünmesini sağlıyor. Ayrıca tamponda yer alan rüzgar kanalları sayesinde sürtünme katsayısı da önemli ölçüde azaltılmış oluyor. Bu sayede aerodinamizm artarken yakıt ekonomisi de elde ediliyor.

Önden arkaya doğru uzanan sert geçişler, tekrar ön kapılarda birleşmeye başlıyor. Hyundai mühendisleri ve tasarımcıları yeni modelde daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir yapı ortaya çıkarmış. Arka taraftaki uzunlamasına konumlandırılan stop lambalar ise sağ ve sol tarafta gövdeye doğru uzanmaya başlıyor. Yandan bakıldığında Z şeklinde bir forma kavuşan arka tasarım, bagaj kısmında da daha fazla yükleme alanı sunmaya yardımcı oluyor.

Aynı zamanda coupe havası sunan bu yeni tasarım, parlak siyah tampon difüzörüyle de şık görünüşünü desteklemiş. Hyundai Elantra’nın iç mekanı da elden geçmiş. Premium bir hava sunan yeni nesil kokpitte koltuk yüksekliği düşürülerek daha alçak bir oturma pozisyonu elde edilmiş. Ayrıca, düşük ağırlık merkezi sayesinde de sürüş dengesi artırılmış. Yatay bir şekilde konumlandırılan kokpitte iki adet 10,25 inç’lik LED ekran kullanılmış. Bu ekranlar multimedya sisteminde ve göstergelerde kullanılarak aracın günümüz trendlerini yakalamasını sağlamış.

Ayrıca, Elantra’da sunulan kablosuz Android Auto ve Apple Car Play özellikleri de bu ekranla kombine çalışıyor. Bir önceki nesilden 5.5 cm daha uzun olan otomobil, iç mekanda da daha geniş bir oturma alanı sunuyor. Hyundai, Elantra modelinde ilk kez hibrit motor kullanmış. Elantra Hybrid’de 1.6-litrelik GDI benzinli motor kullanılacak. Benzinli motora ek olarak 32 kilowatt güç üreten bir elektrikli motora da yer veriliyor. Her iki motorun birleşmesiyle toplam 139 beygire ulaşan Elantra, daha dinamik ve daha ekonomik bir sürüş vaad etmiş oluyor.

Çift kavramalı şanzıman ile geliyor..

Hyundai’nin geliştirilmiş 6 ileri çift kavramalı şanzımanıyla donatılan bu versiyon, daha hızlı vites geçişleriyle rakiplerinden ayrılıyor. Ayrıca, kullanılan yüksek verimli elektrikli motor sayesinde düşük hızlarda anlık tork elde ediliyor ve böylelikle benzinli motorun devreye girmesi engellenmiş oluyor. Hyundai, Elantra’da isteğe bağlı olarak dijital anahtar sistemi sunuyor. Akıllı telefon tabanlı Hyundai Dijital Anahtar, fiziksel bir anahtar olmadan kapıların açılmasına ve motorun çalıştırılmasına olanak sağlıyor. Özel bir mobil uygulama indirilerek kullanılabilen bu sistem, NFC ve Bluetooth teknolojisini kullanıyor.

Hyundai Dijital Anahtar, şimdilik sadece Android işletim sistemini kullanan telefonlarla uyumlu şekilde çalışıyor. Elantra, yılın son çeyreğinde Güney Kore’deki Ulsan ve Amerika’daki Alabama Hyundai tesislerinde üretilmeye başlanacak. 2021 yılındaysa Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

Eğer makalemizi beğendiyseniz düşüncelerinizi bize yorum olarak aşağıdaki bölümde bırakabilir. Ayrıca bizi FacebookİnstagramTwitter ve Youtube üzerinden takip edebilirsiniz.

İbrahim Arslan
İbrahim Arslan
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments

Abdurrahim Yalçın on Otomatik Şanzıman Geç Vites Atma