Ana Sayfa Genel Yeni Toyota Yaris 2020 İnceleme – TOYOTA YARIS YENİLENDİ

Yeni Toyota Yaris 2020 İnceleme – TOYOTA YARIS YENİLENDİ

0

Amerikan versiyonu aylar önce sergilenen yeni Toyota Yaris’in Avrupa versiyonu; geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Hazırsanız başlıyoruz…

1999 yılında eskiyen Starlet modelinin yerine gelen Toyota Yaris, dördüncü nesliyle yollara çıkmak için gün sayıyor. Nisan ayında Amerika pazarı için üretilecek versiyonu çıktığında tasarımıyla bizi korkutan Yaris’in Avrupa versiyonunun çok daha alışılmış olması bizi sevindirdi. Hemen belirtelim, Yeni Toyota Yaris eski nesillerden çok daha şık. Ön bölüm mevcut Ford Fiesta modelini andırsa da tampona kadar uzanan radyatör ızgarasıyla çok daha agresif görünüyor.

Farlarda LED kullanımını görüyoruz. Farların çevresindeki gündüz aydınlatmaları; gerektiğinde sinyal görevi de görüyor. Yaris’in yandan Opel Adam gibi göründüğü bir gerçek. Bunu yaratan 2 faktör var. Birincisi A sütunu geriye çekilerek daha uzun bir motor kaputu yaratılmış. İkincisi ise tavandaki lake siyah kaplama.

Aracın arka kısmı için de mesai harcandığı belli oluyor. Yeni LED stoplar ve onun arasındaki siyah kaplama güzel görünüyor. Çamurluk ve tampon çıkıntıları ise eski nesli andıran detaylar. İç mekân markanın ‘az, iyidir’ felsefesi ile şekillendirilmiş.

Toyota’nın iddiasına göre malzeme kalitesi eski versiyonun çok önünde olacak.

Değişen bir diğer noktaysa küçültülen direksiyon simidi oluyor. Yaris’in orta konsolunda 7 inçlik dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Apple Car Play ve Android Auto desteğine sahip bu ekranın dışında göstergelerin arasında da küçük bir TFT ekran kullanılmış. Öne çıkan en büyük teknolojik yenilik ise cama yol bilgilerini yansıtan renkli ve 10 inç boyutunda olan head up display sistemi. Yeni Yaris, kablosuz telefon şarj sistemi, ambiyans aydınlatması gibi modern teknolojilere de sahip olacak.

Markanın modüler platformu TNGA’nın GA-B ismi verilen bir versiyonu üzerine inşa edilen yeni Toyota Yaris, eski modelden 5 mm daha kısa. Aks mesafesi ise 50 mm artmış. Bu sayede iç mekanda eskisine göre çok daha fazla alan sunduğu iddia ediliyor. Platform sayesinde eskisine göre 40 mm daha alçak tasarlanan Yaris, içeride yaşanabilecek baş mesafesi sorununu ise sürücü ve yolcuları daha alçağa konumlandırarak çözmüş. Ayrıca bu sayede aracın ağırlık merkezi eskisine göre 15 mm iyileşmiş.

Toyota Yaris’te 3 farklı motor seçeneği sunulacak.

Benzinli motorlar 1 ve 1.5 litre hacmindeki atmosferik üniteler olarak seçilmiş. Bu motorlar mevcut Yaris modelinden tanıdık. 1 litrelik ünite 72 beygir güç üretiyor. Yenilikse artık bu modelin sadece yeni geliştirilen CVT otomatik şanzımanla satılacak olması. 111 beygirlik 1.5 litrelik motordaysa CVT şanzımanın yanı sıra 6 kademeli manuel şanzıman opsiyonu da bulunacak. Son motor seçeneği ise hibrit versiyon olacak. 1.5 litrelik benzinli motorla kombine edilen bu hibrit seçenek markanın 4. Nesil hibrit teknolojisini taşıyor.

100 beygirlik bu seçenekte termal verimlilik %40 oranında artırılarak yakıt tüketiminin %20 iyileştirildiği iddia ediliyor. Ayrıca eski nikel-metal hidrid piller terk edilmiş ve lityum iyon piller gelmiş. Bu, pil ağırlığının yüzde 27 hafiflemesini sağlamış. Yaris’de önde MacPherson, arkadaysa torsiyon tipi bir süspansiyon sunuluyor. Bu süspansiyonların, yapısındaki değişikliklerle eskisinden çok daha konforlu olduğu ve bir o kadar yol tutuşa olumlu katkı sağladığı iddia ediliyor. Toyota’nın Fransa’daki fabrikasında üretilecek olan yeni Yaris’in Avrupa pazarlarına 2020 yılı ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor. Türkiye’ye gelişi ise 2020 yılı ortasını bulacak.

Eğer makalemizi beğendiyseniz, düşüncelerinizi bize yorum olarak aşağıdaki bölümde bırakabilirsiniz.

Ayrıca bizi;

FacebookİnstagramTwitter ve Youtube 

üzerinden takip edebilirsiniz.

Önceki İçerikAraba Neden Yağ Eksiltir? Yağ Yakması Ne Demek
Sonraki İçerikŞanzıman Nedir ve Şanzıman Çeşitleri Nelerdir?
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version