Ana Sayfa Genel Toyota Yaris Cross İncelemesi Toyota’nın Yeni SUV Modeli

Toyota Yaris Cross İncelemesi Toyota’nın Yeni SUV Modeli

0

Toyota’da yenilikler bitmiyor. Marka, yeni B-SUV modeli Yaris Cross’u sergiledi. Hazırsanız incelemeye başlıyoruz.

Toyota, B segmentindeki bilgi birikimini ve SUV deneyimini yeni bir modelde bir araya getirdi. İlk kez Cenevre’de tanıtılması planlanan fakat koronavirus pandemisi sebebiyle fuarda gösterimi gerçekleşmeyen araca Yaris Cross ismi verilmiş. Yaris Cross’un tasarımı, Avrupa ve Japonya stüdyolarındaki geniş tasarım ekiplerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkmış. Toyota, Yaris Cross’u oluşturmadan evvel B-SUV segmentinde müşterilerin beklentilerini en ince ayrıntısına kadar araştırmış.

Tasarımcılar, taslak çizimlerine elması düşünerek başlamışlar. Tasarım aşamasında, eğlenceli sürüşe sahip dinamik bir otomobil ile bu değerli taşın güçlü ve premium görünümünü kombine eden bir anlayışı hayata geçirmişler. Bu elmas şekli aracın üst görünümünden çamurluklara kadar kendisini gösteriyor.

Farları Gayet İlgi Çekici Olmuş

Ön bölümde çıkık burun ve ovalleştirilmiş farlar dikkat çekiyor. Kabarık tamponun alt köşelerinde sis farları bulunuyor. Aracın yan tasarımı C-HR’yi andırsa da detaylarda ciddi farklılıklar var. Yaris Cross’da siyah renk tavan opsiyonu yer alacak. Çamurluklardan başlayarak tüm yan alt bölümü kaplayan siyah bantlarla yoldan gelebilecek zararlar engellenmiş. Aracın arka bölümünde geniş çamurluklarla yere sağlam basan bir SUV görüntüsü ortaya konmuş.

Yatay olarak tasarlanan stop lambaları ve arka camın Yaris ailesinden izleri taşıdığı görülüyor. Bununla birlikte Yaris Cross, yeni gövde renkleriyle de öne çıkıyor. Altın rengine ince yeşil dokunuşlar yapan tasarımcılar, lansman rengi olarak karoserdeki detayları ortaya çıkaran “Brass Gold” isminde özel bir renk elde etmişler. İç mekân yeni Yaris’de olduğu gibi markanın ‘az, iyidir’ felsefesi ile şekillendirilmiş. Küçük direksiyon simidi öne çıkan bir detay. Yaris Cross’un orta konsolunda 7 inçlik dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor.

Apple Car Play ve Android Auto desteğine sahip bu ekranın dışında göstergelerin arasında da küçük bir TFT ekran kullanılmış. Toyota, Yaris Cross ile yüksek sürüş pozisyonuna sahip, pratik bir model geliştirmeyi hedeflemiş. 2.560 mm dingil mesafesiyle üretilecek olan Yaris Cross, 4.180 mm’lik uzunluğa, 1.765 mm genişliğe ve 1.560 mm yüksekliğe sahip olacak.

Aracın aks aralığı standart Yaris ile aynıyken yerden yüksekliği 30 mm daha fazla olacak. Yaris Cross’da eller dolu olduğunda elektrikli olarak açılan bagaj kapağı, yüksekliği ayarlanabilir veya isteğe göre bölünebilen bagaj alanı, esnek kayış sistemleriyle bagajdaki ekipmanların sabit kalmasını sağlayan pek çok pratik özellik bulunacak. Toyota Yaris Cross her ikisi de tamamen yeni 3 silindirli 1.5 litre benzinli ve 1.5 litre hibrit motor seçenekleri ile satılacak.

4.Nesil Hibrit Teknolojisine Sahip

Toyota’nın 4. nesil hibrit teknolojisini kullanan Yaris Cross’un kendi kendini şarj eden hibrit sisteminde 1.5 litre üç silindirli içten yanmalı benzinli motor ve elektrikli motor yer alıyor. İki motor toplamda 116 beygir güç üretiyor.

Yeni Yaris Cross’u gerçek bir SUV yapan unsurlardan biri de, hibrit bir model olarak sınıfında eşsiz bir özellik olarak sunulan akıllı dört çeker sürüş sistemi. AWD-i ismi verilen bu sistem, günlük sürüşlerde ve kötü hava koşullarında daha fazla denge ve çekiş sağlayacak. Bu sistemin elektrikli olması sebebiyle mekanik dört çeker ünitelere göre ağırlık ve boyut avantajı bulunacak.

Avrupa için tasarlanan ve geliştirilen tamamen yeni Yaris Cross, Yaris ile birlikte 2021’den itibaren Fransa’daki Toyota tesisinde üretilecek. Türkiye’ye gelişi içinse 2021 yılı ortasını bulması bekleniyor.

Eğer makalemizi beğendiyseniz, düşüncelerinizi bize yorum olarak aşağıdaki bölümde bırakabilir. Ayrıca bizi FacebookİnstagramTwitter ve Youtube üzerinden takip edebilirsiniz.

Önceki İçerikJet motoru ilk hareketi Nasıl alır
Sonraki İçerikYeni Mercedes GLA Tanıtıldı – 2020 Mercedes GLA İncelemesi
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version