Ana Sayfa Genel Türkiye’de En Çok Yanan Araç Peugeot 206

Türkiye’de En Çok Yanan Araç Peugeot 206

0

Son günlerde havalar ısınmaya başladı ve araçların fan motorları durmadan, motoru soğutmak için çalışıyor. Sıcaklık yakıt patlamasında ne kadar iyi olsa da, aracın içerisinde bulunan parçaların ömründen çaldığını unutmamak gerek.

Son 4 gün içerisinde art arda gelen araba yanma haberleri içerisinde Peugeot 206 olduğu gerçekten kullanıcılar tarafından ilgi çekiyor. Bütün arabaların yanma olasılığı vardır ancak 206’nın bu şekilde sık sık yandığını görmek bu araçlarda kronik yanma sorunu olduğunu düşündürdü. Ancak durum bu şekilde değil. Araçların zamanında yapılmayan bakımları yüzünden bu araçlar yanıyor. Eğer Peugeot 206 almayı düşünüyor iseniz yanmasından korkmayın gerekli bakımı yaptırın. Tüm araçların yakıt hortumları eskiyebilir, yalıtımı azalabilir ve yanabilir.

Bu araçların az yakması ve parçalarının ucuz olması gerçekten bu arabaları güzel yapan detaylardan biri. Ben kendim motor ve şanzıman toplayan tamiri yapan biri olarak şunu söyleyebilirim bu araçlar almaya değer. Piyasası keşke bu kadar artmasaydı.

Türkiye’de En Çok Yanan Araç Peugeot 206

Peugeot 206 kullanıcıları bu arabaların yanması ile ilgili şu bilgileri aktarıyorlar.

Koray Tekin Bu kronik diyen arkadaşlar ole birmümkün değil Yani insanlar ben 220 binde 2 adet xs kullandım bakımlarını düzgün yaptıracaksınız Balat’a disk kesinlikle 80 bin egzoz 120 bin bujileri her 30 binde değiştir araç gelmiştir 200 bine benim arabam tas gibi bişeyi YÖK değiştirmeyim kullanayım dersen olacağı o elektrık tesisatı evin bile 10 senede çürümekte sen bu tesisata led motorlu ampüller takarsann sonuç kaçınılmaz yani kronik değildir Peugeot 206 lekelemeyin arkadaşlar

Bülent Fatma Durna 400-500 liralık ısı kalkanı nelere maal oluyo arkadaşlar ertelemeyin takın

Sezgin Aldemir Nıye herkez tesısatına takmıs arabanın baska bıseden yanmazmı bu araba gecende yag fıtresının kapagıda pataladı aracı görmesek yancaktı onlar bıle yangına sebep oluyor

Barbaros Ismail Kardeş arabalar yanıyor bunların hiç birinde yangın söndürücü yok gibi beyler siz siz olun mutlaka ysc leri kontrol edin ve kaliteli ysc tozu kullanın ysclerde ibre yeşilde olsun ve 1kg ysc bulundurmayın minimum 2kg olsun

Gökhan Ayşe Özdemir Dizel arac kullanıcıları ısı kalkanına dikkat edin geneli ondan kaynaklı oluyo 300 400 liralık parça kötü haldeyse değişim yapın uzun yola çıkmadan kontrol edip öyle çıkın kontrolsüz yola çıkmanın bedeli ağır olur aman dikkat

Can Yıldırım Mümkünse bu tip sıcak çalışan eski araçlarda bir zahmet radyatörün bakımını yaptırın devirdaimi değiştirin antifriz yok ise alıştıra alıştıra ölçü ölçü antifriz ekleyin, Peugeot araçların muadillerinden az yakmasının sebebi zaten bu sıcak çalışması.

Can Yıldırım Elektrik tesisatı, dizel ise buna ek turbonun üstünde olan altı keçeli ısı kalkanı. Kaç senelik araba, Fransızlar ve İtalyanlar her zaman elektrik tesisatindan kaçar ucuz üretim için, kalitesizdir.

Bilal Kuşçu Motorun ön kısmında izocam şeklinde sünger gibi keçe oluyor zamanla eskiyor en ufak sıcaklıkta çıra gibi tutuşuyor eskiyenler mutlaka degsitirsin orjiinali ile ileride pişman olamamaniz için..

Emre Sarıca Otoyol kontrol merkezinde calisiyorum 4 yildir. Ne kadar cok pejo arac yangini gordugumuze inanin sasirirsiniz. Arabami seviyorum ama insani korkutuyor bu durum.

Bora Baday motor ve onde bir keçe daha var onlardan oldugu yazılıyordu eskiyince yenilemek gerekiyormuş ilk fırsatta bende yenilemeyi dusunuyorum

Ertuğ Nesrin Erol Arkadaşlar tesisat vs alakası yok dizel araçlarda egr turbo tam radyatörün önünde mesafe çok dar burada olması gereken egsoz ısı kalkanı olarak geçen 3 orjinal parça ( keçe gibi içi yanmaz yıpranmaz) ancak motor yıkama tazikli su gibi durumlarda bu parça deforme oluyor atılıyor vs bu parçalar önemli fazla ısındığında ve üstünden geçen ince boruda sızıntı var ise işte ozaman korkulan oluyor egr turbo gibi parçalar fazla ısındığında burada kıvılcım etkisi yaratıyor ve sonuç kaçınılmaz oluyor Allah kimseye göstermesin

Rıdvan Uslu Gaz baglantı borulari ve benzin bağlantı borulari cok önemli motorun sıcaklığı deforme ediyor catlıyor hortumları, 2 – 3 yılda duruma göre deforme olanları degiştirmek gerek, ben lpg borularini komple degiştirdim 100 tl ye degiştirmekte fayda var

Celil Yazıcı Her ustayim diyen arabanin bi yerlerini kurcalarsa olacagi bu sacma sapan iptaller yok kabluyu eklemeler neler ler motor ic aksamin orjinal olmasina dikkat edin tamirli tadilatli kablolar yuzunden yuzde 70 i

Tolga Yıldırım Arkadaşlar arabam YANDİ. Evet yanlış okumadınız bugün arabam park ederken yandi. Alev alev yandı hemde Allah’tan arabada yangın tüpü vardı ve hemen müdahale ile çok çok buyuk bir tehlikeden kurtuldum. Araç LPG’li patlamış olsa bütün bir mahalleyi ve çevresinde ki bütün arabaları yakardi ve ben bu zararın altından kalkamazdim. Yanma sebebi ise peugeot 206 bu modellerde direksiyon hidrolik hortumu egzoz borusunun önünden gecmekte hidrolik borusu zamanla sıcaklıktan dolayı eriye eriye incecik kalmış ve hidrolik basıncına daha fazla dayanamayarak en ince yerden patladı ve bütün yağı egzosa attı ve alev aldı. Çok şükür erken müdahale ve yangın tüpü ile Alevi hemen sondurdum ve aracı kurtardim. Yangın tüpü olmasaydı itfaiye gelmesini beklerdim itfaiye gelene kadar ne olurdu artık siz tahmin edin. Ben bu olayı başıma gelene kadar böyle bir şey olacağını bilmiyordum. burhan ustam bana bugün söyledi ama ben param yok daha sonra yaparım diye erteledim ve bugün araba yandi. Arkadaşlar lütfen sizler de araçlarımızın direksiyon hidrolik borusunu mutlaka kontrol edin bu işin şakası yok. Ben kurtardım siz kurtaramayabilirsiniz. Ve mutlaka ama mutlaka arabada yangın tüpü hiç eksik olmasın. Arabanız gözünüzün önünde yanar ve siz sadece izlersiniz. Lütfen direksiyon hidrolik borusuna bir göz atın aşınma varsa derhal yaptırın
elmadağ da yanan araba

ARAÇ YANGINI SIRASINDA NELER YAPILMALI?

Araç yangını sırasında neler yapılmalı? Kontrolsüz bir yanma sonucu motorlu araçlarda meydana gelen yangınlar, en tehlikeli ve öldürücü durumlardan biridir. Yangınların yüzde 59’u motor bölgesinde, yüzde 35’i yolculardan kaynaklı, yüzde 3’ü yakıt tankından; yüzde 2’si ise lastik ve farların ısınmasından kaynaklı meydana gelmekte. . Peki, olası bir yangın durumunda neler yapılmalı, nasıl müdahale edilmeli?

Araç yangınlarının nedenleri nelerdir?
Araçta içilen sigaranın izmaritlerinin aracınızın içine düşmesi.
Yakıt iletim borularında meydana gelen hasarlar.
Yeni sistem araçlarda bulunan hava yastığı ateşleme sisteminin aşırı ısınması.
Fren balatalarında ki aşırı ısınma.
LPG’li araçlarda yakıt borularından gaz sızması.
LPG’li araçlarda gaz sıkışması
Trafik kazaları.
Elektrik tesisatında kontak oluşması.
Yakıt sızıntısı.
Trafik kazaları.
Akümülatörden elektrik tesisatına gelen fazla akım.
Oto tamirhanelerinde yapılan dikkatsiz kaynak.
Kundak (sabotaj).
Marş dinamosunun elektriği akümantöre değilde direk olarak aracın gövdesine vermesi.
Güneş altında kalan aracın içinde ki çakmağın alev alması.

Yangının fark edildiği an yapılması gerekenler nelerdir?
Yapılması gereken ilk şey sakinliğinizi koruyarak aracınızı güvenli bir park alanına çekmektir.Daha sonra ise kontağı kapatıp el frenini çekin.
Araçta sizden başka birisi varsa yapmanız gereken ikinci şeyse o kişiyi de güvenli olan alana taşımaktır.
En kısa süre zarfında itfaiye yi arayın.
İtfaiye olay yerine ulaşım sağlayana kadar aracınız da bulunan yangın söndürme aparatlarıyla müdahale edin. Yapacağınız ilk müdahaleye uzaktan başlayın ki duman üzerinize doğru gelmesin. Uzaktan yapacağınız müdahale rüzgârı arkanıza almanızı sağlayacaktır. Yangın söndürücünüzü elevlerin dibine dik bir şekilde tutarak uygulayın.
Aracın akaryakıt deposunun patlama ihtimaline karşı dikkatli olun.
Yangın sonucunda çıkan toksitli dumanların solunması en sık rastlanılan rahatsızlıktır. Bu nedenle dikkatli olup dumanı direkt olarak solumayın.

Motor yangınında yangın söndürücü kullanırken neler yapmalıyım?
Motor kapağını hemen açmayın. Çünkü kapağın yangın esnasında açılması büyük miktarda hava akımının direk ve hızlıca motor bölümüne girmesine neden olacaktır. Ve bu hava akımı yangının şiddetini arttıracaktır. Bu nedenle kapağı direk açmak yerin hafifçe aralayarak yangın söndürücünüzü bu boşluktan içeriye hafifçe püskürtün.
Gelen itfaiye ekipleri aracın güvenli olduğunu söyleyene kadar aracınıza yaklaşmayın. Bütün yangınlar için,sıcak kalan yerler oksijen sağlandığında yeniden alev alabilir. Bu nedenle dikkatli olun.

Önceki İçerikYeni Honda Jazz – Fit 2020 İnceleme
Sonraki İçerikDizel Partikül Filtresi Temizleme ve Dizel Motor Ömrü
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version