Ana Sayfa Genel Yeni Honda Jazz – Fit 2020 İnceleme

Yeni Honda Jazz – Fit 2020 İnceleme

0

Bir dönemin efsanevi modellerinden olan Honda Jazz yenilendi. Motor sürprizleri ile karşımıza çıkan araç bakalım başka ne gibi yenilikler barındırıyor? İlk kez 2001 yılında yollara çıkan Honda Jazz’ın 4. Jenerasyonu geçtiğimiz günlerde Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergilendi.

Baştan aşağıya değişen araç Avrupalı tüketiciler için pek çok yenilik barındırıyor. Bir önceki nesil Jazz, keskin hatlara sahip bir modeldi. Markanın o dönem diğer araçlarına benzetilen Jazz, bu yapısıyla 1 ve 2. Nesillere hiç benzemiyordu. Şimdiyse geri dönüş yaşanmış ve çok daha yuvarlak tasarıma sahip 4. Nesil Honda Jazz ortaya çıkmış.

İlk nesilden beri süregelen MPV görünümlü tasarım anlayışı bu nesilde de korunmuş. Ön bölümde sivri burun daha yumuşak karaktere bürünmüş. Kısa motor kaputu dik radyatör ızgarasıyla tampona iniyor. İnce köşeli farlar gitmiş yerine büyük ve damla formlu yeni farlar gelmiş. Farların iç yapısında çengel formlu LED gündüz aydınlatmaları bulunuyor. Aracı yandan incelediğimizde A sütununun inceldiğini görüyoruz. Bunun ön çapraz görüşü iyileştirdiği iddia ediliyor. Büyüyen ön kelebek camın da bu konudaki etkisini unutmayalım.

Jazz’ın ürün yelpazesine bu jenerasyonla birlikte Crosstar isimli farklı stile sahip bir model de eklenecek. Standart modelle aynı motor ve iç mekan özellikleri sunan Crosstar; sürüş yüksekliği, farklı ön ızgara tasarımı, suya dayanıklı döşeme ve entegre tavan rayları ile ayrışıyor. Honda Jazz’ın arka kısmı da değişimden fazlasıyla etkilenmiş. Eski nesilde tavana kadar ulaşan garip formlu stoplar gitmiş.

Honda Jazz and Honda Jazz Crosstar Exterior

Bunun yerine neredeyse ön farlar kadar büyük, oval stoplar tercih edilmiş. LED destekli stoplarla beraber tampon da sadeleşmiş ve daha sıradan olmuş. Jazz’ın iç mekanı da yenilenmiş. Ama bu yenilenmeyle birlikte ne yalan söyleyelim; eskisine göre fazla ‘ucuz’lamış hissi bizde oluştu. Özellikle iki kollu direksiyon fazla basit kalmış. Modern trend Jazz’a da sirayet etmiş. Gösterge tablosu tümüyle dijital tasarlanmış.

Ama bu konuda Honda tasarımcıları Avrupalı meslektaşlarından biraz ilham alsalarmış; daha iyi olurmuş. Orta konsoldaki dokunmatik ekransa günümüz standartlarını karşılıyor. Yeni LCD dokunmatik ekran ara yüzü, kontrolleriyle akıllı telefon tarzı bir kullanılabilirliğe sahip.

Sistemin Android Auto ve Apple Car Play desteği de unutulmamış.

Yeni Jazz’ın henüz boyutları hakkında bir açıklama yapılmadı.

Ancak aktarma organları bileşenlerinin şasiye ve motor bölmesinin içine akıllıca yerleştirilmesiyle önceki nesillerin iç mekan genişlik iddiasını sürdürdüğü belirtiliyor. Yine ön koltukların altına konumlanan yakıt deposu iç mekan genişliğinin sırrı. Arka koltuklar, eskisi gibi, hem katlanabiliyor hem de kızaklı yapısıyla kaydırılabiliyor. Jazz artık Avrupa’da klasik benzinli motorla satılmayacak.

Aracın sadece iki motorlu hibrit seçeneği sunulacak. Yeni geliştirilen bu sistemin güç ve performans değerleri açıklanmadı. Fakat yeni sistem aracın elektrikli motorla çok daha fazla yol kat etmesini sağlayacak şekilde geliştirilmiş. Jazz’ın bir diğer yeniliği ise Sensing ismini verdiği güvenlik paketi. Sistemde bulunan sekiz sonar sensörle çalışan geniş ön ve arka görüş kamerası, acil durumlarda otomatik frenlemeyle kaza riskini azaltacak. Yeni nesil Honda Jazz’ın Avrupa pazarlarında satışına Şubat 2020’de başlanacak. Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise henüz net değil.

Eğer makalemizi beğendiyseniz, düşüncelerinizi bize yorum olarak aşağıdaki bölümde bırakabilirsiniz.

Ayrıca bizi;

FacebookİnstagramTwitter ve Youtube 

üzerinden takip edebilirsiniz.

Önceki İçerikArabanın Conta Yakıp Yakmadığını Nasıl Anlarız?
Sonraki İçerikTürkiye’de En Çok Yanan Araç Peugeot 206
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version