Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaGenelSubap Vurması Nasıl Anlaşılır? Subap İtici Arızası

Subap Vurması Nasıl Anlaşılır? Subap İtici Arızası

Subaplar diğer adıyla Valfler olarak geçer, eksantrik mil’inin hareketine göre zaman sırası ile, hava girişi, yakıt girişi ve egzoz çıkışını sağlayan parçalardır. Bizde bu yazımızda Subap Vurması Nasıl Anlaşılır? Belirtileri Nelerdir? gibi çok sorulan sorulara yanıt vereceğiz.

Her araçta subap sayısının yarısı emme, yarısı egzoz subaplarıdır. Örnek vermek gerekirse; 8 Valf bir aracınız var ise, bunun 4 tanesi egzoz valf’i, 4 tanesi emme, yani hava yakıt valf’i bulunur. Subap arızaları genellikle, subap eğilmesi veya kırılması, subap lastiğinin deforme olması ve subap itici arızası olarak 3 farklı şekilde görülmektedir.

Subap lastiği ne işe yarar ve subap lastiği arızası

Subap arızalarında en yaygın arıza budur. Subap lastiğinin deforme olmasıdır. Bu parça aracın motor yağının, yanma odasına gitmesini engeller. Zaman ile bu parça işlevini yerine getiremez, deforme olur. Bir arızası olursa motor yağı pistonlara akacağından dolayı, araçta yağ eksiltme, yağ yakma, egzozdan mavi duman atma ve performans kaybı gibi belirtiler görülür. Bu arızanın giderilmesi için yapılması gereken, parça değişimi olacaktır. Bunun içinde motor silindir kapağının sökülerek, parçanın içinden çıkartılıp yerine, yenisinin takılması gerekmektedir.

Subap itici arızası nasıl anlaşılır || Subap Vurması Nasıl Anlaşılır

Subap itici arızaları, otomobil kullanıcılarının, çoğunda karşılaştığı bir problemdir. Bu problemin belirtisi ise sestir. Bu tip bir arızadan dolayı motorda, olağan dışı size garip gelecek bu ses nedir? gibisinden dedirtecek sesler oluşur. Subapların eğilmesi ve kırılması ise, genelde bu arızalar arasında insanları masrafa yönelten parçadır. Genellikle, triger kayışı kopmalarında görülür. Bu durumda subaplar yanlış zamanda açılıp kapanacağı için, pistonlar tarafından eğilebilir yada kırılabilirler.

Böylesine bir durum yaşanırsa eğer, araç çalışmayacağı gibi pistonlara ve motor bloğuna zarar vereceğinden, büyük bir maddi zarara sokabilir. Subaplar sıkıntı çıkardığı vakitte, genelde tamiri olmadığından dolayı, değişim isteyen parçalardır. Bu sebeple ise, maliyetli bir durumdur. Bu yüzden aracınızın bakımlarını, eksiksiz tam olarak yerine getiriniz.

Bu yazımızda Subap Vurması Nasıl Anlaşılır sizlere kısa ve net olarak açıklamaya çalıştık eğer unuttuğumuz kısımlar var ise yorumlarda belirtmeniz durumunda düzeltmesini yapmaya çalışırız. Araçlarımıza iyi bakalım ki böyle sorunlar bizi bulmasın.

İbrahim Arslan
İbrahim Arslan
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments

Abdurrahim Yalçın on Otomatik Şanzıman Geç Vites Atma