Cuma, Mart 15, 2024
Ana SayfaArızaBenzinli Araba Neden Gaz Yemez? Başlıca Sebepleri

Benzinli Araba Neden Gaz Yemez? Başlıca Sebepleri

Benzinli arabaların sessiz motoru her zaman bize çok cazip gelmiştir. Ancak benzinli araçlarda yaşanacak en ufak sorunda çekiş problemleri kendini göstermeye başlar. Dizel araçlar tork açısından yüksektir sebebi ise piston kollarının uzun olması ancak benzinli araçlar biraz daha torksuz diyebiliriz. Bu yüzden kusursuz çalışmaları gerekir. Diğer araçlar ışıklarda aniden kalkarken siz yavaş kalırsınız ve arkadan korna seslerini duymanız ise muhtemeldir. Benzinli Araba Neden Gaz Yemez bakalım.

Benzinli arabalarda buji,buji kablo-laları,ateşleme bobini veya bobinleri çekişi etkilemektedir. Karbüratörlü araçlar için benzin ayarı yapılması gerekir. Enjeksiyonlu araçlarda ise ayar yerine bazı sensörler bozulmuş olabilir. Bu oksijen sensörü gibi önemli sensörlerdir. Genelde bir hata olduğunda gösterge panelin-izde hata kodu çıkacaktır.

Ateşleme sistemi belli km’lerde değişmesi gerekir eğer uzun süre buji ve kablolarını değişmediyseniz mutlaka değiştirin. Hem yakıt değerlerinizde azalacaktır. Pahalı olmazlar genelde. Bu arada eski bir araca sahip iseniz ateşleme modülü denen bir parça var oda arızalı olabiliyor. Çekiş dediğim gibi ateşlemenin az olmasından veya yakıtın az veya çok gönderilmesinden aynı orantıda çekişe yansıyor.

Fazla yakıt göndereyim çekiş fazla olsun gibi bir şey söz konusu değildir. Tam yanma için yakıt artıyor ise oksijende artması gerekir eğer artmaz ise yine çekiş düşük olur. Lpg li araçların sürekli gaz ayarı yaptırması var onada değineceğim başka bir makalede. Benzinli Araba Neden Gaz Yemez sorusuna genelde filtrelerde dahil olur.

Benzin filtrenizi değişin 15 bin km de bir değişin eğer tıkanırsa motora yakıt az gider bundan dolayı çekiş düşer. Eğer benzin otomatiğine sahip bir aracınız var ise benzin otomatiği arızalı olabilir. Benzin otomatiği dışında ufak bir benzin kaçağı bile aracınızı çekişten düşürür. Aracın kaputunu açıp benzin hortumlarını kontrol edin. Eğer hava filtresini değişmediyseniz uzun süredir, hava filtresi tıkanmış olabilir. Hava filtresinin tıkanıklığı da aynı şekilde benzinli araçları çekişten düşürür.

Diyelim ki tüm bakımlar yapıldı ve hala çekiş problemi var eğer böyle ise durum ciddi olabilir silindir kapak contası yanmış olabilir. Bu yüzden uzman bir teknisyenin kontroller yapması gereklidir. Kompresyon testi yaptıran bir yere gidip silindirlerde oluşan kompresyonu kontrol ettirmelisiniz.

Benzinli Araba Neden Gaz Yemez bunlara değindik temel olarak sebepleri bunlar ancak yorumlar kısmında kafanıza takılan kısımları sorabilirsiniz.

İbrahim Arslan
İbrahim Arslan
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.
RELATED ARTICLES

1 Yorum

  1. Aracımla yolda giderken gaz kesiyor ayağımla iki kere pompalıyorum gazı normale biniyor bide gazı kestiği zaman boşa aldığımda normal çalışıyor motorda da azda olsa hafif sarsılmalar dengesiz çalışma oluyor.Çalışıyorken de hafif sarsıntılı çalışıyor bunun sebebi ne olabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments

Abdurrahim Yalçın on Otomatik Şanzıman Geç Vites Atma