Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaElektrikli AraçlarDaimler, EQS pil üretimini başlattı

Daimler, EQS pil üretimini başlattı

15 Nisan 2021’deki dünya galasından kısa bir süre önce Daimler, EV amiral gemisi Mercedes EQS için pil üretimine başladı. Untertürkheim tesisinin bir parçası olarak Hedelfingen fabrikası bölümü, EQS için pil sistemi üretiminden ve ardından gelecek EQE modeli için sistemlerden sorumludur.

Hedelfingen’de Mercedes, şimdiye kadar yanmalı modelleri için şanzımanlar üretti. Bununla birlikte, gruba göre, satın alınan hücrelerden akü sistemlerinin montajı, mevcut şanzıman üretimine “sorunsuz” entegre edildi.

Hedelfingen akü fabrikası, yaklaşık 16.500 metrekarelik bir üretim ve lojistik alanına sahiptir. 300 metre uzunluğundaki bir üretim hattında, 70’den fazla istasyonda kısmen otomatik ama kısmen manuel üretim adımları gerçekleştiriliyor. Hedelfingen’de monte edilen batarya sistemleri daha sonra , yükseltilmiş ‘Factory 56’da iki büyük S-Serisi ve EQS sedanının üretildiği Sindelfingen araç fabrikasına teslim edilir .

Diğer Mercedes fabrikalarından alınan ön ürünler, montaj sürecinde kullanılır. Bir örnek olarak şirket, Berlin-Marienfelde’deki Mercedes-Benz tesisinde monte edilen güç elektroniğinin akıllı entegrasyonu için “EE-Bölmesi” adı verilen bölümden bahsediyor.

EQS, isteğe bağlı olarak, farklı menzil ve güç spektrumlarını mümkün kılan modüler pil düzenleriyle donatılacaktır. Aküye maksimum 12 modül takılacaktır. 108 kWh’ye kadar kullanılabilir enerji içeriğiyle EQS, WLTP’ye göre 700 kilometreden fazla menzilleri etkinleştirmelidir.

Daimler ayrıca hücre kimyası hakkında daha fazla ayrıntı sağlar: EQS pilinin ‘yüksek performanslı’ hücre kimyası NCM811 teknolojisine dayanır – yani katot 8: 1: 1 oranında nikel, kobalt ve manganez içerir. EQS’nin 800 voltluk bir sistem voltajı ile çalışacağı bilinmektedir.

Daimler’e göre, hücrelerin üretimi CO2 nötrdür. ‘Fabrika 56’daki araç üretimi de en başından itibaren CO2 nötr olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu henüz Hedelfingen’de akü montajı için kesin olarak söylenemez. Buradaki amaç, tüm Mercedes-Benz binek otomobil ve kamyonet fabrikalarının 2022’den itibaren CO2-nötr olacağıdır – bu da Hedelfingen’in en geç gelecek yıl CO2 nötr olacağı anlamına gelir.

EQS, Tak ve Şarj Et ve Japonya’da çift yönlü şarjı destekler

Daimler duyurusunda, uzun görüşmelerin ardından Untertürkheim’da inşa edilecek EV kampüsüne de atıfta bulunuyor . ‘Tahrik Sistemleri Kampüsü’ sadece pillerin ve elektrikli tahrik sistemlerinin geliştirilmesini bir araya getirmekle kalmayacak, aynı zamanda üretim start-up’larını da test edecek. Bu amaçla Untertürkheim fabrikası, pil hücreleri için küçük ölçekli bir üretim tesisi alacak.

Stuttgart şirketi ayrıca EQS için şarj konsepti hakkında bazı ayrıntılar yayınladı. Diğer şeylerin yanı sıra, bu, Plug & Charge yoluyla karmaşık olmayan şarjı içerir. Kullanıcılar, Mercedes me şarj uygulamasında veya aracın MBUX sisteminde şarj istasyonunun otomatik şarjı destekleyip desteklemediğini görebilecekler. EQS’nin CHAdeMO şarj sistemi ile birlikte teslim edildiği Japonya’da, araç ayrıca başlangıçtan itibaren çift yönlü şarjı da destekliyor. Daimler, bu tür Vehicle2Grid (V2G) veya Vehicle2Home (V2H) işlevlerinin daha sonra Avrupa’da izlenip izlenmeyeceğini henüz açıklamadı.

“Özel bir elektrikli platform üzerine inşa edilen bir sonraki tamamen elektrikli modelimiz – lüks sedan EQS – şimdiden başlangıç ​​bloklarında. Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Daimler Yönetim Kurulu Üyesi ve Mercedes-Benz Cars Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schäfer, yüksek performanslı akü sistemlerinin Stuttgart-Hedelfingen’deki fabrikamızda üretilmeye başlaması bu nedenle önemli bir kilometre taşıdır ”diyor. Operasyonlardan Sorumlu Yönetim. “Şirketimizin ve ürünlerimizin dönüşümünün bir parçası olarak, akü yetkinliklerimizi değer zincirinin tamamında önemli ölçüde genişletiyoruz. Böylelikle, yeni nesil pillerin bir atılımı daha da hızlı gerçekleştirmesine yardımcı olmak için çaba göstermeye devam ediyoruz. “

İbrahim Arslan
İbrahim Arslan
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments

Abdurrahim Yalçın on Otomatik Şanzıman Geç Vites Atma