Cuma, Mayıs 3, 2024
Ana SayfaGenel2019 Yılının En Güvenli Otomobilleri – Hangi Araba En Güvenli?

2019 Yılının En Güvenli Otomobilleri – Hangi Araba En Güvenli?

Avrupalı bağımsız çarpışma testi kuruluşu Euroncap 2019 yılının en güvenli otomobillerini seçti. İşte segment segment en güvenli otomobiller. Geçtiğimiz yıl Euroncap çarpışma testlerine 55 farklı otomobil katılırken bu otomobillerin 41 tanesi beş yıldız almış.

Mercedes yine lider..

Mercedes, küçük aile aracı sınıfında 2019’da da birinciliği kaptırmamış. 2018 yılında A Serisi Sedan ile bu başarıyı elde eden Alman marka, 2019’da CLA ile liderliği elde etmiş. Değerlendirmenin yapıldığı 4 alanın 3 tanesinde, %90’dan daha fazla başarı elde eden model hem 5 yıldıza hak kazanmış hem de 2019’un en güvenli otomobili seçilmiş. Mercedes CLA, yetişkin korumasında %96, çocuk güvenliğinde %91, yaya güvenliğinde %91, güvenlik ekipmanları disiplininde ise %75 başarı elde etmiş.

Bir diğer başarılı markaysa Tesla olmuş. Model X ile büyük arazi aracı sınıfında 2019’un birincisi olurken, Seat Tarraco ikinci sırayı elde etmiş. Tesla Model X, yetişkin korumasında %98, çocuk güvenliğinde %81, yaya güvenliğinde %72, güvenlik ekipmanları disiplininde ise %94 başarı elde etmiş. Tesla Model 3 ise BMW 3 Serisi ile beraber Elektrikli ve Hibrit otomobiller sınıfının en güvenlisi seçilmiş. Tesla Model 3, yetişkin korumasında %96, çocuk güvenliğinde %86, yaya güvenliğinde %74, güvenlik ekipmanları disiplininde ise %94 başarı elde etmiş.

Birleştirilen küçük arazi araçları ve küçük MPV ler sınıfında ise yeni Subaru Forester en yüksek puanı alarak birinci olmuş. Forester’ı Mazda CX30 ve VW T-Cross izlemiş. Subaru Forester, yetişkin korumasında %97, çocuk güvenliğinde %91, yaya güvenliğinde %80, güvenlik ekipmanları disiplininde ise %78 başarı elde etmiş.

Mazda bu segmentte olduğu gibi Mazda 3 ile Mercedes CLA’nın birinci olduğu küçük aile otomobili sınıfında da liderliği kaçırmış. Süpermini otomobillerdeyse Audi A1 ve Renault Clio aynı puanı elde ederek birinciliği paylaşmışlar. Yenilenen Ford Puma ise güvenlikte bu modellerin takipçisi olmuş. Türkiye’de üretilen Renault Clio, yetişkin korumasında %96, çocuk güvenliğinde %89, yaya güvenliğinde %72, güvenlik ekipmanları disiplininde ise %75 başarı elde etmiş.

Liderliği paylaşan Audi A1 ise yetişkin korumasında %95, çocuk güvenliğinde %85, yaya güvenliğinde %73, güvenlik ekipmanları disiplininde ise %80 başarı ortaya koymuş. Son olarak yüksek başarı gösteren BMW Z4, 2019’da teste katılan tek roadster olmuş. Elde ettiği puanlar ile de bu sınıftaki başarı çıtasını yukarıya taşıdığı kesin.

Eğer makalemizi beğendiyseniz düşüncelerinizi bize yorum olarak aşağıdaki bölümde bırakabilir. Ayrıca bizi FacebookİnstagramTwitter ve Youtube üzerinden takip edebilirsiniz.

İbrahim Arslan
İbrahim Arslan
İbrahim Arslan, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. ASE Master, L1, L2 ve L3 Advanced Level Specialist sertifikasının yanı sıra Advanced Automotive Systems lisans derecesine sahiptir. İbrahim, kariyeri boyunca becerilerini otomotiv arıza analizi incelemeleri, danışmanlık, teşhis yazılımı geliştirme ve tabii ki yazmaya yönelik olarak uyguladı. İbrahim, onu elektrikli araçlar ve otonom sistemler gibi en son endüstri trendlerini takip etmeye motive eden matematik, bilim ve teknoloji tutkusuna sahip. Aynı zamanda, 1987 Chevy Cavalier Z-24 ve 1998 Chevy Astro Van AWD gibi eski araçlara bir zaafı var.
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments

Abdurrahim Yalçın on Otomatik Şanzıman Geç Vites Atma